Лидерът на Младежката организация на ГЕРБ: Имаме сведения, че министър-председателят лично е разпоредил операцията снощи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
21:12 / 18.03.2022
3280
Ние защитаваме демокрацията в държавата, правото на опозицията да бъде свободна, да изразява своето критично мнение и да го прави по начин, който намира за добре. Това заяви лидерът на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев пред БНТ.

"МВР вчера излъга. Първо каза, че е задържало хора, които не беше задържало. Твърдеше, че задържанията и претърсванията са по повод на злоупотреби с евросредства. В разпространеното днес прессъобщение от същото министерство на Бойко Рашков вече вчерашните твърди изказвания са заменени с думи като "предполагаеми", "евентуални", "допускаме, че част от тях биха могли да бъдат свързани с…", каза Георгиев.

"Няма нито обвинения, нито вчера прокуратурата беше уведомена за операцията на МВР. И операцията не беше съобразена със законите в тази държава", допълни той.

И попита: "Какво налагаше безкрайно добре публично познати личности като г-н Борисов да бъдат претърсвани посред нощ от цивилни полицаи в условията на някаква извънредност. Кой ще се укрие? Бойко Борисов или Севделина Арнаудова? Това ли е държавата, в която живеем?"

Според Георгиев "целта на Кирил Петков и Бойко Рашков е била хора да бъдат направени за посмешище“.

"Никога не сме имали против органите на реда да си вършат работата и винаги сме стояли зад разделението на властите. Но министър-председателят в една демократична държава да издава заповед на полицията кого да задържи, и не кого да е, а лидерът на опозицията, това е признак за диктатура“, заяви Георгиев.

И подчерта: "Ние имаме сведения, че министър-председателят лично е разпоредил операцията снощи".

А на въпрос смятате ли, че МВР ще поиска задържане за 24 часа без основание, Георгиев отговори: "Смятам го напълно. "Самият факт, че МВР излъга, включително в информацията, която публикува, самият факт, че МВР излъга, че това е разследване е свързано със сигнали на европейската прокуратура. Самият факт, че МВР използва деня, в който тук е европейският главен прокурор, без да има каквото и да е касателство към случая с г-н Борисов“.

Виж коментарите (5)

Още по темата (191):
12.12.2023 Прекратиха разследването, по което задържаха Борисов и Горанов
21.03.2023 Държавният департамент смята ареста на Борисов за незаконен, зове за действия срещу "Възраждане"
31.12.2022 Съдът реши окончателно: Арестът на Горанов на 17 март е незаконен
16.11.2022 Севделина Арнаудова иска да съди "Продължаваме промяната"
01.11.2022 Обрат: Арестът на пиарката на Борисов е незаконен
18.10.2022 Арестът на Севделина Арнаудова е законен
Още новини от Национални новини:
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Вигенин води листата на БСП за евроизборите
Синоптикът Янков ни попари с прогноза за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се Габриела не е в добро психично съст...
Президентът на Хърватия: Само България е по-зле от нас
Плъзна нова измама с имейли, SMS-и и гласови съобщения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).