Летовничка: Този плаж се превърна в поредното село, център на чалга и хотели с мутрафонски претенции

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:14 / 08.08.2022
102514
Летовничка е решила да отиде на плаж с детето си. Избрали са Кранево заради сантиментални спомени на жената от детските години. Разочарованието за нея обаче е голямо, когато отива на плажа и разбира, че всичко се е превърнало в един разграден двор с мутренски хотели и чалга манталитет. Текстът й е от социалните мрежи, в една от популярните групи за почивка в България

На плаж в Кранево. Мисията невъзможна.

Помня Кранево от детските си години,когато почивахме в станция до Международния лагер и в Кранево имаше едно кино, една пицария и 2 фургона с играчки. Плажът е също толкова хубав колкото албенския.

Аз по навик ходя в Албена. Защото е чиста и за разлика от масата български курорти не прилича на разграден двор. Паркингът ти е паркинг. Плажът си е плаж - хубав,чист със ситен пясък. Ако паркираш без да влизаш до хотел - паркингът е 10 лв, чадър с 2 шезлонга е 21 лв.

Решавам днес да се върна към детските си години и паля колата с детето към Кранево. Спирам аз до бившия Международен лагер и тръгвам от хотел Алгара,който е до хотел Палма и започвам да търся чадър с 2 шезлонга да си платим и да легнем с детето. И тук мисията се оказва невъзможна.

В продължение на 1 километър вървим по плажа и навсякъде се оказва,че той е разграден между хотелите с тук таме свободна зона. Никъде не дават чадър с шезлонг срещу заплащане. Съответно е фаршкано с пусти чадъри,но всичко е запазено за гостите на хотелите! Уточнявам,че питам на всяка зона може ли чадър с шезлонги - не,запазено е. И так на всеки хотел.



Бях отвикнала да ме отпращат като навлек, плебей и НЕ-ВИП, но ето че мутрафончетата в Кранево добре се справиха.

Един спасител ми каза посочвайки ивицата - цялото това е за гости на хотелите и не дават да им се ползват чадърите.

Стигнахме вече почти до пост номер две и се оказва,че най-после има плаж с чадъри срещу заплащане,но не като хубавите новички чадърчета в Албена. Не. Стари железни сламени чадъри, ръждясали и прогнили. На същата цена като в Албена - 20 лева.

Не мога да разбера как така целият плаж в Кранево е един частен, разграфен между хотелите, двор, на който никой, който не е гост на хотела не може да легне дори и срещу заплащане. Да не говоря за камънака и прахоляка , в които се принудих да паркирам.

Край. Сбогом Кранево на моето детство. Превърна се в поредното село, център на чалга и хотели с мутрафонски претенции,които си изливат в морето.

В коментарите под нейната публикация много хора я подкрепят:



"5 години подред почивката ни беше в Кранево. Тази година решихме да го посетим само за ден. Повече няма да отидем там. Определено не е каквото беше, дори и миналата година нямаше къде да паркираме, всичко е станало частно,  изнервихме се в колата още плажа".

"Миналата година бяхме там последно. Мисля, че се води централния плаж, нямали сме проблеми с намирането на чадър. Проблемът ни беше безбройните фасове заровени в пясъка. С тонове да ги ринеш… Та там повече не стъпахме… "

"Не само там е така, за съжаление..."


Виж коментарите (2)

Още по темата (936):
14.08.2023 "Който влезе, не излиза": По Южното Черноморие е страшно
08.08.2023 Хора вдигат ръце: Всичко е унищожено
21.07.2023 Ето я голямата и кичозна къща на богатата ромска фамилия, обядвала за 650
лева
01.11.2022 Взе повече туристи предпочитат да почиват на къмпинг
28.10.2022 Вижте колко хиляди нарушения са открили по нашето море това лято
17.10.2022 Здравко от "Биг Брадър": Съпругата ми се радва, че не съм богат
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).