Лекари с предупреждение към родителите: Не давайте на децата това лекарство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:59 / 25.04.2022
130700
Лекари с важни препоръки към всички родители. Според тях даването на парацетамол на децата за намаляване на температурата може да доведе до астма, увреждания на сърцето и бъбреците по-късно.

Прекомерните дози перорална суспензия, съдържаща активната съставка парацетамол, която родителите  дават на децата, за да се намали температурата, могат да доведат до здравословни проблеми по-късно в живота на децата, предупреждават британски педиатри.

Педиатърът и професор по педиатрия на Университетския колеж в Лондон, Алистър Сатклиф твърди, че родителите по този начин често излагат децата на риск да развият астма, болест на сърцето и бъбреците или увреждане на черния дроб по-късно в живота, пише Сънди Таймс, цитирани от "Е-zdravey.com".

Кралската фармацевтична асоциация (СИП) споделя становището на проф. Сатклиф за риска от употребата на парацетамол от деца и показва същите проблеми.

Британски фармацевти смятат, че родителите трябва да знаят какви са последиците, когато на децата се дава перорална суспензия, базирана на парацетамол.

На същото мнение са и членове на Кралския колеж по педиатрия и здравето на детето (RCPCH).

Съветът за родителите е, по-малко да разчитат на термометри, които често могат да бъдат неточни, а да обърнат внимание основно на поведението на детето.

Първите симптоми на висока температура при децата са отпадналост и липсата на нужда от течности. Затова съветът на лекарите е да се дават повече течности на децата и да се проверяват точно инструкциите за дозиране на лекарствата, а най-добре използвайте народна медицина за понижаване на температурата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).