Кметът на Копривщица: Градът ни е светиня за българите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:40 / 31.03.2017
3169
До това решение се е стигнало при обсъждане на общия устройствен план на Копривщица, за който работим от много време. Искаме Копривщица да се развива. Този устройствен план е задължителен по закон, коментира кметът на Копривщица Генчо Герданов в ефира на БНТ.

"Извънредното заседание е проведено, когато бях в централата на ЮНЕСКО в Париж по покана на г-жа Бокова. Не знам дали умишлено и тенденциозно е проведено точно тогава. Внесох докладна за връщане на спорното решение. Копривщица е светиня на българите, тя е онова място, което е бащината стряха, възпяна от Димчо Дебелянов", коментира Герданов.

"Не мога да кажа какви са интересите на въпросния бизнесмен, присъствал на заседанието, не знам какво е мотивирало и решението на общинските съветниците", коментира кметът на града. 

"Това е една груба лъжа по мой адрес, че искам да променя облика на Копривщица, призовавам кмета да спре да брани града от несъществуващи заплахи", коментира бизнесменът Радослав Йовков. 

"Във взетото решение никога не е ставало дума за сменяне на статута на Копривщица като културно-историческа ценност. Това дори не е в компетенциите на Общинския съвет. Ставаме свидетели на една откровена лъжа, която предизвика отзвук навсякъде. Днес следобед ще бъде предложено всеки общински съветник да гласува по съвест за решението. Не мога да се съглася бъдещето на нашата държава да бъде коментирано във Фейсбук и да се взимат решения под натиск, за да се угоди на някого", каза общинският съветник Рашко Христов, който е внеслият предложението.

"Това решение няма абсолютно никаква стойност, това предложение е само формално", каза арх. Галя Стоянова от министерство на културата.

"Всичко това, което се случва, е много лошо за Копривщица. Ако държавата милее за Копривщица, час по-скоро трябва да се оправи водопроводната мрежа в града. Никъде думата резерват не съществува. Аз ще гласувам против това днес", коментира общинският съветник Искра Шипева.

"Целият ни град представлява музей, не знам защо се цитира г-н Борисов, той не ми е давал никакви заповеди. Държавата трябва да се намеси, за да се съхранят градове като нашия", допълни кметът на Копривщица.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).