Китайска високотехнологична компания със сериозен интерес за инвестиции в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:52 / 05.07.2017
3730
Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с представители на китайска компания, лидер в иновациите в световен мащаб. По време на срещата бяха обсъдени възможностите за инвестиции в сферата на информационните и телекомуникационните технологии, транспорта, логистиката и инфраструктурни проекти в страната ни.

Министър Караниколов посочи, че ще подкрепя и ще работи за по-доброто сътрудничество с китайски компании в контекста на инициативата "Един пояс, един път".

На срещата присъстваха още заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов и Яо Чаоин, съветник по търговско-икономическите въпроси в посолството на Китай в София. Г-н Яо Чаоин изтъкна, че от китайска страна се разчита за изграждането на все по-добри търговски взаимоотношения. По думите му китайски компании могат да участват в дейности, които да подпомогнат икономиката и важни инфраструктурни проекти в страната ни.

Представителите на китайската високотехнологична компания, която е на българския пазар от 2004 г. представиха възможни проекти към, които проявяват интерес за участие у нас. По време на срещата стана ясно, че проектите, които са стартирани в България от страна на компанията в информационните и комуникационните технологии, могат да бъдат доразвити и да допринесат за модернизацията в най-различни сфери. Бе представена система от сензори и камери, чрез която се дава възможност за мониторинг на водите и на язовирните стени, както и комуникационни решения, свързани с модернизацията на българската транспортна инфраструктура.

Пред министъра на икономиката бе презентирано още изграждането на Cloud системата от страна на компанията в България, както и нови технологии като Умните градове, облачните услуги и големите масиви от данни.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).