Китайци от АМТИИ спечелиха златни медали на конкурс в Дрезден

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:41 / 15.02.2021
1204
Златен медал за изключителни постижения в камерната музика спечелиха Ли Минхуей /вокал/ и Хуанг Бойо /пиано/ на ХI-ия Международен конкурс и фестивал за изкуства, музика, песни, танци и фолклор "Зимните звезди на Дрезден 2021“. Двамата китайци са докторанти на проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак и доц. д-р Людмил Петков в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив /АМТИИ/.

"Зимните звезди на Дрезден“ е престижен Международен конкурс и фестивал за музика и изкуства, който традиционно се провежда през януари в Дрезден - столица на Саксония и културната столица на Германия. От тази година арт фестът е в онлайн издание, чрез специална платформа с дистанционно участие, заради пандемията. Журито, съставено от известни немски и чуждестранни професионалисти в областта на културата и изкуството, отличи със специален сертификат и проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак, ректор на Академията, за личен принос в укрепването на международните културни отношения, за подкрепа на многонационалните традиции и за професионални постижения.

Организатори на престижния конкурс и фестивал са Международна благотворителна фондация "Фестивални мостове“ със съдействието на Центъра за фестивални и художествени програми за деца и младежи TAYLIS.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Толкова ли сме зле? От Пловдив до Видин колкото със самолет до Ки...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", разделителната мантинела е букв...
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!
Как да охладите бирата за броени минути?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).