Кирил Петков заминава на Румъния

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:06 / 28.04.2022
1464
Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещение в Румъния на 29 април. В Букурещ премиерът Петков ще проведе среща с министър-председателя на Румъния Николае Чука и с президента на Румъния Клаус Йоханис, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Акценти по време на срещите ще бъдат задълбочаване на двустранните отношения, регионалното сътрудничество, реализацията на инфраструктурни и енергийни проекти, които ще са в полза на свързаността и сигурността в региона, включително в контекста на войната в Украйна.

В делегацията, водена от министър-председателя Кирил Петков, ще бъдат заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, министърът на отбраната Драгомир Заков, министърът на енергетиката Александър Николов и заместник-министърът на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов, се казва още в съобщението.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).