Кирил Петков: Внасяме повторно в НС предложението за парите на пътните фирми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:53 / 15.04.2022
1416
Предложението за частично разплащане към строителните фирми ще бъде внесено повторно за гласуване в Народното събрание, съобщи в профила си във "Фейсбук“ премиерът Кирил Петков.

Той написа това, след като на среднощно заседание парламентът не прие нито едно от предложенията за разплаща с фирмите, които поддържат пътищата.

"Днес обещах на строителните фирми, че 655 милиона лв. ще бъдат разплатени веднага, и останалите 50% - след проверка и одобрение на парламента. Това решение гарантираше, от една страна, 655 милиона лв. веднага за строителите, а от друга - работещ механизъм за прозрачно изразходване на средствата пред очите на цялото общество. Продължаваме Промяната, БСП и ДБ направиха точно това, което днес обещах на строителните фирми. Партиите, които гласуваха против, се виждат долу на таблото! Ще внесем предложението повторно още в утрешния ден. Няма да губим нито ден“, обеща Петков.

Председателят на камара "Пътища“ Стефан Чайков каза пред bTV, че работниците от сторителните фирми отново ще излязат на протест следващата седмица, ако няма решение за парите днес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).