Карадайъ: Има добра основа за диалог с ИТН

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:21 / 25.07.2021
1573
Стартираха разговорите между ИТН и ДПС. Това е последната среща от кръга консултации, които ИТН провежда с парламентарните формации в НС. В петък бе срещата им с "Демократична България", в събота пък с "Изправи се БГ. Ние идваме“ и БСП.

Целта на преговорите е търсене на подкрепа за бъдещ кабинет и извеждане на водещи приоритети в управленската програма. ИТН покани ДПС въпреки категоричните позиции "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!"  да не подкрепят правителство с участието на ГЕРБ и ДПС.

В преговорния екип на ИТН са Виктория Василева, Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и Филип Станев.

ДПС пък се представляват от лидера Мустафа Карадайъ и тримата заместници на парламентарната група.

Василева поясни, че било логично и редно тези срещи да са в НС и с всички сили, с изключение на ГЕРБ. Поясни,че провеждат срещите с чувството на отговорност за това, което предстои. Надява се на конструктивен и добронамерен диалог.

Карадайъ на свой ред напомни, че ИТН има най-много депутати в НС. Приветства ги за идеята, че процесите в НС трябва да текат в диалог, за да се очертаят приоритетите и темите от дневния ред на обществото и самото НС. Поясни, че средата в 46-то НС била добра, защото имало добра основа за диалог.

"Възстановяването на нормалността в политиката, която на нас е тема от 12 години, минава през диалог между партиите, институциите и т.н"., каза той.

Според него 46-от НС засега имало добра основа за такъв диалог и призивът им е всички партии в НС да се възползват от тази ситуация и така да очертаят дневния ред на обществото, за да може така да очертаят този на НС и на едно бъдещо управление на страната. Това по думите му обаче минава през една реална и отговорна оценка на миналите периоди, за да се очертаят и бъдещите действия.

От наша страна е интерес да чуем приоритети ви и намеренията как ще се постигат те, каза Карадайъ. Надява се да може да продължат разговори в общите теми.

Виж коментарите (1)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...
Над 2 млрд. лева дължим на банките
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).