Как да разчистите гардероба?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:43 / 29.10.2020
3621
Купчини с тениски, рокли “за по-нататък", забравени пуловери и онези няколко комбинации, които носите почти всеки ден. Ако и вашият гардероб изглежда по подобен начин, посланието е ясно: време е за разчистване! Добрите новини са, че с помощта на ясен план и практични съвети това всъщност може да се превърне не само в успешен, но и в забавен процес. Предлагаме ви няколко лесни стъпки, с които да се сбогувате с хаоса в гардероба.

Организирайте закачалките

Колкото и просто да звучи, в действителност е доста ефективно. Изберете един тип закачалки и изхвърлете онези, които вече са безформени или счупени. Еднаквите закачалки не само ще придадат по-приличен вид на гардероба, но и ще ви помогнат да забелязвате реда в него при всяко отваряне.

Класификация на дрехите

В гардеробите на повечето от нас има изобилие от дрехи – често се ръководим от сантименталност при разчистването и оставяме редица от тях “за по-нататък". Бъдете искрени пред себе си, че няма да носите дадена дреха отново, било то защото вече не Ви отива, или пък защото сте променили стила на обличане.

По време на подбора обърнете внимание на следното:

- Размер – няма смисъл да пазите неща, които са ви прекалено малки или прекалено големи. Ако качите или загубите някой килограм, по-вероятно е да поискате да си купите нови дрехи, а не да посегнете към купчината със стари такива, които не носите от години.

- Цвят – знаете кои цветове ви отиват най-много, в кои се чувствате добре и кои задължително трябва да избягвате. Всичко, което е далеч от “В този цвят се чувствам добре!" няма място в гардероба Ви.

- Качество – сантименталното отношение към дадена дреха не е гаранция за нейното качество. Помните ли пуловера, който толкова обичате, но отдавна е така разтегнат, че не става за носене? Вече нямате място за него!

- Кройка и стил – някои модели са супер за силуета ни и наблягат на добрите черти от фигурата. Ето такива продукти трябва да присъстват във всеки гардероб!

Трудно ли ви се струва да изхвърлите всичко, което няма да носите? Разделете го в три групи:

- Дрехи и аксесоари, които остават

- Такива, които друг може да носи

- Неща за изхвърляне

Внимание! Когато разпределяте дрехите, запомнете няколко прости правила:

- Не задържайте прекалено много такива, които са от категорията “само за вкъщи"

- Не задържайте онези, които не са във вашия размер.

- Разчистете всичко, което не сте носили повече от година

- Не оставяйте несполучливите подаръци само защото са подаръци.

Сортиране по сезон

От дрехите, които ще останат, подберете онези, които са подходящи за настоящия сезон. Не са ви необходими тънки пуловери през зимата или зимни якета през лятото. Почистете и приберете всичко, което е за следващия сезон – ще го извадите когато му дойде времето.

Оставете в гардероба единствено дрехите, които ще носите. Ръководете се от правилото 1 закачалка = 1 дреха. В противен случай рискувате да забравите за съществуването на някоя блуза или тениска. Разпределете рафтовете по категории – елегантни, ежедневни; ризи, панталони, рокли; можете и да систематизирате по цвят.

Предайте нататък

Не е нужно да изхвърляте всички дрехи и аксесоари, които няма да носите, но все още са в отлично състояние. Можете да ги подарите на близък човек, да ги дадете за благотворителност или да ги продадете, като по този начин ще им дадете втори живот – в онлайн пространството има редица възможности. Една от тях е сайтът remixshop.com. Чрез услугата “Продайте на Remix" можете бързо и лесно да продадете ненужните си дрехи, като получите точна оферта, преди да ги изпратите, и плащане веднага след одобрението им за продажба.

След като гардеробът е подреден, дайте всичко от себе си да го задържите в този вид възможно най-дълго. Правете малки разчиствания често и редуцирайте импулсивните покупки, които ще го върнат към предишното му състояние. Не забравяйте – ако през последните години не е имало повод да сложите определена дреха, то такъв едва ли ще дойде ;)

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Родопите – планината призната с най-лечебния въздух
Трафикът по границите на страната
Няколко инцидента на магистрала "Тракия"
Кошмарно задръстване на магистрала "Тракия", колите са буквално с...
Шофьор пресметна: 50 километра за близо 2 часа!
Българи и гърци в общ събор с чевермета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).