КЗП следи за опасни ремаркета за деца у нас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:36 / 20.05.2010
1595
Опасни ремаркета за деца с марка „2009 d'lite ST" и „Solo ST", произведени във Филипините, издирва Комисията за защита на потребителите (КЗП) на българския пазар. Поводът е сигнал от Комисията за безопасност на потребителските продукти в САЩ (GPSC), която е забранила продажбата им на американския пазар. Причината е, че съществува опасност вътрешната втулка на оста да се разхлаби, което от своя страна да доведе до отделяне на едно от колелата от ремаркето. Това крие риск от нараняване на детето, което се вози в ремаркето или на колоездача. До момента не се съобщава за подобни инциденти.

Единствено ремаркета „2009 d'lite ST" и „Solo ST" със серийни номера, започващи с D939 или D948 са включени в това изземване. Серийният номер е разположен в задната част за багажа зад седалката, върху долната, лява, задна тръба на рамката. Ремаркетата имат символи "d'lite ST" или "Solo ST", отпечатани върху покритието.

Има данни,че изземваните ремаркета са били продавани и в следните европейски страни: Република Чехия, Дания, Германия, Норвегия.

Ако има български потребители, които вече са закупили някой от споменатите два модела доказано опасни детски ремаркета, незабавно да преустановят използването им, за да избегнат опасността от нараняване и да се обадят в КЗП на телефон 0700 111 22.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Митрополит Николай: Аз няма да съм следващият български патриарх
Два пъти за ден: Градушка удари Родопите, унищожи реколти
Ускоряват изграждането на Националната детска болница
Хиляди Ботеви поклонници се стекоха на връх Околчица
Само за ден десетки пияни и дрогирани зад волана
Без извънредно заседание на парламента днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).