КЗП издирва опасни тайландски чайници на българския пазар

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:53 / 05.05.2010
1919
Чайници от емайлирана стомана от моделите Copco, Wild Leaf Tea Co. Bristol Model и Martha Stewart Collection Enameled Steel Tea Kettles издирва Комисията за защита на потребителите (КЗП) в България. Те са продавани на американския пазар, но са спрени от Комисията за безопасност на потребителските продукти в САЩ (CPSC), тъй като употребата им е свързана с риск от изгаряне. Опасността идва от дръжката на чайника, която може да се разхлаби и това да доведе до контакт на потребителя с горещата повърхност на кухненската посуда. Има сведения, че фирмата вече е получила осем доклада за разхлабени или деформирани дръжки. Съобщено е и за едно, макар и слабо, изгаряне на ръцете.

Чайниците са произведени в Тайланд и се предлагат в бяло, кремаво, синьо, кобалтово, пясъчно, червено и зелено. Допълнителна информация за засегнатите продукти може да откриете на уебсайта на CPSC: www.cpsc.gov.

Експертите на КЗП съветват потребителите в случай че попаднат на този модел чайници да сезират контролния орган на телефон 0700 111 22.

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).