КПКОНПИ проверява Красимир Вълчев за конфликт на интереси

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:35 / 17.06.2020
2647
Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество се самосезира и започва на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, съобщиха от Комисията.

Производството за конфликт на интереси е образувано по медийни публикации от 12 и 14 юни 2020 г. В тях се съдържат твърдения, касаещи Красимир Вълчев - министър на образованието и науката, и Димитър Маргаритов - председател на Комисията за защита на потребителите.

Според публикациите, изпълнителният директор на Фондация "Просвета" Мария Карабельова – Маргаритова, е кума на Красимир Вълчев и същевременно е съдружничка с неговата съпруга в консултантско дружество "Бонафиде Адвайзърс" ООД. Твърди се, че основната дейност на Фондацията се субсидира и е зависима от МОН, а всички нови учебници на издателска група "Просвета" за 11 клас за учебната 2020/21 г. са одобрени от министъра на образованието и науката. Изнесена е и информация, че съпругата на министъра на образованието е собственик на "ПР енд ивент консултинг" АД, и откакто Димитър Маргаритов /с когото са свързани лица по смисъла на закона/ е председател на КЗП, от бюджета на тази комисия са разходвани около 100 000 лв. за организиране на събития, медийно обслужване и изработка на сувенири за КЗП и Европейския потребителски център – България.

Публикувани са и факсимилета на договор на стойност приблизително 35 000 лв., както и справка, съдържаща данни за лицата, посочени в сигнала и дружеството "Бонафиде Адвайзърс" ООД, съобщават още от Комисията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).