"Изправи се! Мутри вън!" вече се казват "Изправи се! Ние идваме"

Автор: Гено Петров
Коментари (11)
14:28 / 20.07.2021
5226
Името на парламентарната ни група се променя от "Изправи се! Мутри вън!“ на "Изправи се БГ! Ние идваме!“. Остават приоритетите, които бяхме поставили в 45-тия парламент – изгонване на мутрите от властта, повишаване на доходите на българските граждани и преизчисляване на пенсиите, подкрепа за бизнеса с фокус малкия бизнес и семейните предприятия, ревизия на досегашната власт, подкрепа на гражданите срещу монополите, съдебна реформа до изпълнение на целите на протестите от лятото на 2020 г.

Това заяви председателят на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медиите днес. Зам.-председател на парламентарната група е Николай Хаджигенов.

Първите законопроекти, които ще внесем в първия пленарен ден, са за преизчисляване на пенсиите и за личната помощ. Ще предложим и създаването на две комисии – Комисия по ревизията, която продължи и да разшири работата на Комисията от 45-тия парламент и Комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с полицейското насилие на протестите през 2020 г. и незаконното подслушване, допълни Манолова.

Предложението на "Изправи се БГ! Ние идваме!“ за зам.-председател на парламента ще бъде Татяна Дончева.

"Изправи се БГ! Ние идваме!“ не желае министерски кресла, постове и позиции. Имаме нашите каузи, приоритети и законопроекти. Ще настояваме проблемите на хората да влязат в Министерски съвет. Хората очакват промяна, която да усетят по джоба си. Първите стъпки на следващото правителство трябва да бъдат насочени към решаване на проблемите на хората и към подобряване на техния начин на живот, категорична бе Манолова.

Българските граждани очакват да има стабилно и почтено правителство на промяната. Ще настояваме и ще подкрепим правителство, в програмата на което видим основните приоритети на "Изправи се БГ! Ние идваме!“. Не сме водили разговори за подкрепа на кабинет. По наше настояване тези разговори ще се водят в парламента, публично, каза още тя.

Николай Хаджигенов посочи, че ще бъде внесено и искане за изслушване на служебните министри Янаки Стоилов и Бойко Рашков относно главния прокурор Иван Гешев. Ще внесем и два законопроекта – за промени в Закона за НСО и за промени в Бюрото за защита на главния прокурор, допълни той.

Виж коментарите (11)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
От 3 до 33 градуса през този месец
Приятно време ни очаква днес
Велика сряда е
Работодателят ви дължи минимум двойно увеличение
Отбелязваме Деня на труда
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).