Изненада: Заснетите във видеото с шамара в Приморско наистина били държавни служители!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
15:34 / 30.07.2021
16157
Недоволните клиенти от обслужването в ресторант "Старата мелница“ в Приморско наистина били държавни служители - инспектори от Регионалната здравната инспекция и от Областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора. Във нощта на скандалния инцидент те обаче не са били на работа или на проверка под прикритие.

Както Burgas24.bg съобщи заснетото във вторник видео, от което се вижда как ресторантьор налита на бой на недоволни клиенти в Приморско, буквално взриви мрежата. Според авторите на клипа поръчката им не е била изпълнена от заведението. В разговор управителят ги е помолил да си платят и да си тръгнат от ресторанта. Според тях след това са били настигнати и унижени от собственика на заведението. 

Според управителя Симона Мавраганова обаче гостите на ресторанта са се държали изключително агресивно, невъзпитано, приемали са персонала за слуги, дори са ги заплашвали, представяйки се за държавни служители. Тя твърди още, че били пияни и отправяли заплахи, че ще затворят заведението и ще им "изпратят гербаджии" да им начупят краката.

Жената, която е заснела и е разпространила видеото - Мария Кормева - Иванова е  служител на Областната дирекция на Агенцията по храните в Стара Загора. Тя се е легитимирала при пристигането на полицаите в разгара на скандала на улицата. И е настоявала да бъде защитена, тъй като е "служебно лице“, но заради адреналина и емоциите е пропуснала факта, че е в заведението на частно посещение, а не в качеството й на проверяващ инспектор - държавен служител. Това е причината двата видеоклипа да изчезнат от социалните мрежи ден след разпространението им, а профилът на Мария Кормева-Иванова да бъде деактивиран, съобщава Флагман.

Свикан е Дисциплинарният съвет към Областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора, който трябва да реши дали Корнева-Иванова е уронила престижа на службата. Много е възможно да се стигне до наказание, смятат нейни колеги от дирекцията.

Иванова е била на почивка в Приморско с друго приятелско семейство. Те също са държавни служители, но в Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. Клиентите са избухнали заради забавените поръчки. Те са били настанени без резервация, в пиков час, когато в кухнята едва смогвали със заявките.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)

Още по темата (675):
01.10.2021 Спасители си взеха чао с морето по интересен начин
30.09.2021 Днес е последният ден, в който можем да влезем в морето на охраняем
плаж
29.09.2021 Странният кемпер си стои на наказателния паркинг в Созопол
26.09.2021 Сигнал от днес: Този Слънчев бряг е по-хубав от юлския!
25.09.2021 Утре казваме чао на морето
22.09.2021 Изобщо не си е отишло, лятото се завръща с пълна сила
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).