Издирват двама турци заради блъсната и убита край Стара Загора жена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:30 / 04.05.2017
6212
В Окръжна прокуратура-Стара Загора е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство - престъпление по чл. 343 ал 3 буква Б във връзка с ал. 1 във връзка с чл.342 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 25 април 2017 г., около 5,49 часа, на тел. 112 е бил подаден сигнал, че на пътното платно, близо до отбивката за Пречиствателната станция в Стара Загора, е намерена жена в безжизнено състояние. Незабавно са били предприети процесуално-следствени действия, при които е установено, че починалата жена е 69-годишната Н.Г., а смъртта е причинена от политравма при пътно-транспортно произшествие. От предприетите оперативно-издирвателни мероприятия се установило, че жената е била блъсната същия ден, около 4,48 часа, от черен лек автомобил, марка "БМВ 520Д", производство 2007 г. В колата пътували двама турски граждани, работещи в Германия.

На 24 април 2017 г. вечерта те влезли в България през ГКПП-Капитан Андреево, като преминали по маршрут Харманли - Стара Загора - Велико Търново и напуснали страната през ГКПП-Русе - Дунав мост. По делото е установено, че след катастрофата двамата чужди граждани посетили автосервиз в гр. Велико Търново, където бил извършен ремонт на автомобила.

Двамата турски граждани, чиято самоличност е известна на органите на МВР, са обявени за издирване. До момента по делото са разпитани свидетели, извършен е оглед на местопроизшествие, назначени експертизи, иззети сменените части на автомобила и други. Досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).