Ирена Анастасова, БСП: Искат оставката на Нинова тези, които работиха активно не само срещу нея, но и срещу интересите на партията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:32 / 08.04.2021
2111
"БСП не подведе с нищо хората. В последните 4 години БСП беше единствената реална опозиция в Народното събрание. Но въпреки това българските граждани не разграничиха БСП от статуквото, а са я възприели като част от него“. Това заяви зам.-председателят на партията Ирена Анастасова пред радио " Фокус“.

Тя обясни, че изчистването на партията от задкулисието, от обвързаностите, което е било приоритет на БСП в последните 4 години, не се е възприело правилно от хората и това също е оказало влияние.

Анастасова посочи като една от причините за загубата на БСП на изборите факта, че голяма част от по-възрастните хора не са излезли да гласуват заради страха от корона кризата, която е била умело управлявана от политическа гледна точка.

Според Ирена Анастасова в настоящата ситуация оставка на Корнелия Нинова би било безотговорно поведение.

"Аз не смятам, че председателят на партията в тази ситуация трябва да подава оставка, и ще ви кажа защо. Личен проблем с оставката на г-жа Нинова, доколкото аз я познавам, не съществува. Тя е избрана за председател на партията преди пет месеца с гласовете на около 80% от всички партийни членове, които казаха, че тя трябва да е председател на партията", бе категорична зам.-председателката на БСП.

Анастасова попита риторично кои хора сега искат оставката на Нинова: "Тези, които по време на цялата кампания за пряк избор на председател, работиха активно не само срещу нея, но и срещу интересите на партията."

Тя подчерта, че на този етап, когато предстоят разговори между политическите партии, които влязоха в това Народно събрание за бъдещето на страната, за това какво правителство ще имаме, да се обезглави партията е крайно безотговорно. Анастасова допълни, че в тази ситуация интересите на страната са далеч по-напред от интересите на партиите.“

Виж коментарите (0)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).