ИТН пред Радев: Опитахме да съставим правителство, но бяхме предадени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:19 / 17.08.2021
1743
Президентът Румен Радев започна допълнителни консултации с парламентарните групи за връчване на мандат за съставяне на правителство. Първи при държавния глава влязоха представителите на "Има такъв народ".

"Отговорността, която получихте с първия мандат за съставяне на правителство, не се реализира. Явно и политическата ситуация се изостри. Изострят се обаче и кризите, пред които е изправена България. Това повишава необходимостта да имаме редовен кабинет. Затова е изключително важно да се отнасяме всички по-отговорно към възможностите за диалог, компромиси и консенсус, за да успеем да съставим редовно правителство", обърна се към представителите на партията президентът. 

"За нас е важно да чуем и вашата формула за взаимодействие с другите парламентарно представени политически сили, за да се намери верният път и да имаме успех в съставянето на редовен кабинет в рамките на това 46-о Народно събрание. Това е което очакват българите, на фона на кризата, пред която сме изправени", добави Радев.  

"Дори да е служебното правителство, или ново служебно правителство - то да може да си върши работата, а парламентът да му е подсигурил възможности да се справи с тези кризи", уточни той. 

"Ние опитахме, истината е, че бяхме предадени в средата на разговорите. Оттук нататък, в крайна сметка, в парламента има още пет партии със 175 депутати. Има огромно мнозинство, което може да състави кабинет. Отговорността е пред тях. Те имат възможност, след като отказаха да работят с нас по неясни причини, да съставят кабинет. И "Демократична България", и "Изправи се БГ! Ние идваме!", и ДПС, и БСП, и ГЕРБ могат да съставят кабинет. Имат тази възможност", допълни председателят на ПГ на "Има такъв народ".

Радев обяви, че силно се надява парламентът да поеме своята отговорност и независимо от изхода на преговорите за съставяне на правителство, най-малкото да актуализира бюджета и да се отнесе отговорно към Плана за възстановяване и устойчивост.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш
Лена Бориславова отива на съд за клевета
Бременните ще се ваксинират безплатно срещу коклюш
Колко време трябва да си работил във фирмата, за да получиш досто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).