ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ген. Мутафчийски със силни и трогателни думи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:57 / 01.12.2020Коментари (55)24706
©
Военномедицинска академия (ВМА) е институция от национално значение, с ясни визия, цели и отговорности. ВМА е кауза на съмишленици, които вече 129 години следват традициите и заветите на нейните основатели, а именно "да е образец във всяко отношение". Това послание на ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски беше публикувано във фейсбук страницата на ВМА по повод 129 години от съществуването на лечебното заведение.

Ето какво още споделя той в поздравителния си адрес:

"Ако днес изглеждаме големи, то е защото стоим на раменете на нашите предци, които са титани!" е мотото на поколения военни медици. Именно приемствеността и почитта към доайените на военната медицина, положили основите на редица диагностично-лечебни методи и звена, е една от първопричините за днешните успехи на ВМА.

Началото на тази 129-а година с нищо не обещаваше такива бурни месеци на изпитания на личностните и на професионалните качества, на готовността за взаимопомощ - не само между медиците, но и между самите хора. Светът, България и в частност ВМА влязоха във война с невидим враг - дълга, тежка, изпълнена с много неизвестни, с много трудности и за съжаление с много жертви, война, която се оказа стрес тест за силите и издръжливостта на всички нас.

Макар и белязана от COVID-19 и всички перипетии и ограничения, произлизащи от тази пандемия, през годината успяхме да затвърдим стабилните финансови позиции на ВМА, продължихме с технологичното обновление и модернизация на всички военни болници, както и с подобряването на битовите условия в редица клиники. Запазихме и развихме кадровия потенциал на Академията, успешно продължаваме изпълнението и на друга стратегическа за военномедицинската служба цел - обучението на нашите курсанти, бъдещите военни лекари.

ВМА е еталон в здравеопазването и определя модата в медицинската наука в България. Доказахме и го в настоящата ситуация, въвеждайки най-иновативните терапии за лечение на коронавирусната инфекция. Но всички тези успехи нямаше да бъдат факт без нашите лекари, сестри и санитари, превърнали се в опората и авторитетите, от които хората имат нужда и търсят надежда.

Като началник на ВМА съм изключително горд, че в тези времена на безпрецедентни изпитания, колеги, успяхме да останем единни и заедно, изпълнявайки отдадено нашия дълг и призвание спрямо нашите пациенти. Екипите във всички военни болници в страната, затвърдиха високия си професионализъм и експертиза, като показаха, че не се свенят да влязат във всяка битка. Благодаря ви, че останахте твърдо зад каузата ВМА, благодаря ви, че поддържате жив духа на нашите предци и че сте достойни наследници на основоположниците на тази кауза.

Думата "пандемия" бе определена за дума на 2020 година в световен мащаб. За нас, за ВМА тази дума е "екипност", "сплотеност". Въпреки умората, въпреки напрежението и "изненадите" на вируса, ВМА и целият й колектив за пореден път са образцовият пример. Пример за отговорност, ангажираност, дисциплина, хуманност и човечност.

Наши съмишленици в битката за човешкия живот се оказаха и изправилите се на първа линия доброволци. Стотици се отзоваха, включително и в момента, и подкрепиха нашите екипи, които работят без почивка повече от 10 месеца. Благодарим за всяка подадена ръка, за нас тази помощ е безценна.

Признателност и към българските военнослужещи - посланици на здравето, които продължават да са наша опора в ежедневната ни дейност и които, дарявавайки безвъзмездно кръв, а сега и реконвалесцентна плазма, са помогнали на стотици наши сънародници да живеят.

Още веднъж - честит празник, колеги! Бъдете здрави и горди със своето призвание и с морала, който проявявате!


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Интересно ми е какъв процент от "мразещите" този лекар са спасили когото и да било през живота си.
0
 
 
От все сърце го намразих този човек..!!
0
 
 
тоя льохман не разбра ли че нотп му тежат думите ното го взима някой на сериозно
0
 
 
И тоя излезе една подлога на Кратуната.
0
 
 
С две думи благодари на доброволците военни, освен безплатния си труд, са дарили и плазма, за да спасят няколко човека. А Резохина го изнасяме...Жалки сме.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: