ГЕРБ внася в парламента законопроект за въвеждането на мажоритарния вот

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:31 / 10.05.2017
2485
ГЕРБ внася в парламента законопроект за въвеждането на мажоритарния вот. Това каза на брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Депутатът Данаил Кирилов обясни, че в законопроекта, който ще внесат са изпълнили на 100% волята на българския избирател. 

"Развили сме предложенията така както са били поставени въпросите на поставения референдум. Развили сме уредбата на пълен мажоритарен избор в два тура с абсолютно мнозинство. Предложили сме разделението на територията на страната на 240 едномандатни района, във всеки един от които да се проведе мажоритарен избор в два тура в пълно мнозинство", обясни Данаилов. 

Той уточни, че са предвидили районна избирателна комисия, която ще се състои от 13 члена. "За чужбина сме предвидили извършването на активна регистрация, която да даде точната картина на активните българските избиратели извън страната", добави той. По думите му ще бъде въведена и субсидията от 1 лв. за партиите.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).