ГДБОП удари чалга-торенти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
14:26 / 11.05.2013
5445
Служители на ГДБОП са предотвратили незаконно разпространение на музикални произведения чрез интернет сайтове, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители на сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" - ГДБОП са провели операция, насочена към пресичане на незаконно използване на филми, без съгласието на правоносителя, чрез интернет страниците http://payner-music.ovo.bg/, http://studio-payner.ovo.bg/ и http://radio1universal.ovo.bg/.

До реализация се стигнало след получен сигнал. В хода на разследването са установени собственикът и администраторът на сайтовете, чрез които се предоставял достъп на неограничен брой потребители до най-новите музикални произведения от каталога на музикална компания. По този начин са нанесени щети на българската музикална индустрия и българските творци.

Преустановен е достъпът до сайтовете, уведомена е прокуратурата.

Операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от "Съвета за защита на интелектуалната собственост" за ограничаване на интелектуалното пиратство в Интернет, посочват от МВР.


Виж коментарите (12)
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).