Ето кои са пешеходците, които остават най-уязвимите участници в движението

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
20:54 / 23.04.2023
1292
Най-уязвимите участници в движението са пешеходци, водачи на велосипеди и мотопеди, както и на индивидуални електрически средства. Това каза в ппредаването "Визия 0" на Радио "Фокус" Росен Рапчев, експерт от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Причините за това са, че те не се открояват много от околната среда, тъй като заемат по-малко място, по-маневрени са и рязко сменят посоката си, което може да изненада останалите участници в движението и най-вече те нямат какво да ги предпази толкова, ако се стигне от сблюсък. Реално най-уязвими си остават пешеходците, които нямат желание да си изградят навици за правилно пресичане и на правилното място, а това може да им коства много, дори живота им.  

Много е важен личния пример на възрастните, особено когато говорим за възпитание на деца. Те трябва да знаят къде се пресича и как се пресича. Разсейването е твърде опасно, не трябва да се позволява на децата да се движат по улиците със слушалки и с телефони, тъй като по този начин се поставят в постоянен риск, без да чуват и виждат околната среда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).