ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Дългогодишно топло приятелство свързва Лили Иванова и здравния министър
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:53 / 30.12.2020Коментари (1)13274
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е сред хората, най-близки до сърцето на Лили Иванова. Приятелството им датира от години, а бившият шеф на Александровска болница помогнал на певицата в труден за нея момент, с което спечелил нейната вечна обич и признателност. За това певицата призна още през 2014 г. по случай годишнината от основаването на болничното заведение, която бе отбелязана с концерт в Зала 1 на НДК.

"Тук съм, защото обичам българските лекари, защото обичам д-р Костадин Ангелов. И проф. Богов обичам, те си знаят защо... Тук съм, защото медицинският персонал на "Александровска болница" заслужава на своя празник да получи най-доброто, най-голямото уважение от всички нас. Искам да ви пожелая здраве, много сили, защото те са ви необходими, успех. Поклон пред вас, медици!“, с вълнение каза любимката на поколения българи тогава.

Вечната Амбър от десетилетия не допуска случайни хора в обкръжението си, а приятелите ѝ се броят на пръстите на двете ѝ ръце. Рождените си дни всяка година естрадната икона отбелязва в съвсем тесен кръг. "Каня между 7 и 9 души, които са ми най-скъпи“, признава тя. Малцина знаят, че именно здравният министър е един от тях. Тя също е важен гост на неговите лични празници. Дори за тазгодишния му рожден ден на 7 юни звездата го поздрави с откровено и мило послание в своя профил във фейсбук.

"Уважаеми Проф. д-р Костадин Ангелов, дм, честит рожден ден! От цялостно си сърце Ви пожелавам здраве и щастие! В личен план – нека винаги топлината и любовта на хората до Вас да Ви правят щастлив и да Ви карат да се чувствате специален и обичан! Пожелавам Ви удовлетвореност от магията на Вашата професия, на която сте отдаден изцяло! Възхищение и поклон пред Човека – проф. д-р Коста Ангелов! И отново – честит рожден ден! Много щастие! Бъдете здрав! С много обич!“, написа Лили Иванова.

Освен приятел здравният министър е и почитател на творчеството на грандамата на българската музика. Той неколкократно е отправял покани към нея да пее на събития, свързани с болницата, която доскоро управляваше, а тя винаги ги е приемала на драго сърце.

"Може би повече от 15 години вече се познаваме, тя е един от моите приятели, които са най-дисциплинирани, най-честни, тя не обича фалша, от самото начало на епидемията тя не излиза от дома си, тя казва – щом така трябва, така ще бъде. Тя не поставя никога под съмнение мнението на лекарите, на медиците, това не е първият ѝ жест към нас, винаги на всички нейни концерти и събития тя кани свои приятели медици, сестри, като така ни кара да се чувстваме специални.

Вие знаете, че тя е завършила училище за медицински сестри във Варна преди много години, работила е като медицинска сестра и винаги проявява отношение към медиците, което го демонстрира в най-чистите си чувства, с много голяма любов. Тези неща са много рядко срещани в нашия свят в момента“, каза за нея проф. Ангелов, след като през април Лили дари букетите от рождения си ден на здравните работници в Александровска болница.

"Лили е изключително четящ човек, добронамерен човек, изключително дисциплиниран човек и тя се съобразява с всяка наложена мярка на оперативния щаб и най-вече на всеки един от нейните приятели – тя винаги намира време да провери какво се случва, винаги намира време дори да направи забележка, Лили е много критична в отношенията си, тя ги поддържа на изключително голяма висота. Дисциплината ѝ и в отношенията е много ясна и най-вече при нея има чистота и липсва фалш. Ако тя мисли нещо – тя го казва. И това винаги е стремежът да станеш съвършен. Нейният стремеж към съвършенство се вижда във всяко едно нейно действие и жест“, допълва още здравният министър, цитиран от "Ретро".


Още по темата: общо новини по темата: 3169
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/529 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Електронно таксуване в градския транспорт
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
В Пловдив задържаха испанец за опит за убийство
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: