Довечера времето се обръща, приближава ни циклон!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:39 / 07.10.2020
11579
След обяд от запад облачността ще продължи да се увеличава и до вечерта на много места главно в Западна и Централна България ще превали. Ще духа слаб, в Югоизточна България умерен южен вятър. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, по-високи в Югоизточна България до 30°.

През нощта започналите от запад валежи ще обхванат почти цялата страна. На места в северозападната половина ще са значителни. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, най-късно утре сутринта в източните райони. През деня ще бъде облачно, в повечето райони – дъждовно.

На места в Източна България валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. В Дунавската равнина, откритите планински райони и западната част на Горнотракийската низина вятърът ще е силен, в останалите райони – предимно умерен. С него ще нахлува студен въздух, температурите ще се понижават и към 15 ч. ще са между 13° и 18°.

В петък от запад облачността ще се разкъса, на изток ще остане облачно и все още с валежи; има повишена вероятност за значителни количества в Североизточна България. Ще остане ветровито и хладно, с тенденция към вечерта северозападният вятър да започне да отслабва. В събота над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и в много райони ще стихне.

В неделя и понеделник ще остане предимно слънчево. Сутрин на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска облачност, които в отделни райони ще се задържат до около обяд. Сутрин ще бъде сравнително хладно, през деня, със слаб вятър от южна четвърт, бавно ще се затопля и дневните температури ще достигнат до 20°-25°. По-късно в понеделник вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, във вторник - от югоизток и ще се усили.

В Източна България преди обяд ще бъде с ниска облачност, от която е възможно да преръмява. От запад облачността ще се увеличи и вечерта и през нощта срещу сряда от запад на изток на места, повече в Южна България, ще превали. В сряда облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще отслабне и през нощта и сутринта временно ще е северозападен, през деня в повечето райони ще стане източен. Дневните температури слабо ще се понижат.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).