Днес отново гръмотевици и дъжд или ще става за плаж?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:56 / 29.07.2018
7020
В неделя преди обяд облачността ще е разкъсана, на места - намаляваща до слънчево. В следобедните часове и до полунощ отново ще има краткотрайни, в отделни райони - интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Възможни са и градушки.

Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса, в София - около 28 градуса. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Христо Христов в сайта на НИМХ към БАН.  

По Черноморието ще има превалявания от дъжд, след обяд и до полунощ, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, от север-североизток. Максималните температури ще са 28-29 градуса. Температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.   В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб север-северозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.   И през последните дни на месеца на места, главно след обяд и до полунощ, ще има краткотрайни, в отделни райони - интензивни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки. Вероятността за значителни количества намалява, но все пак на изолирани места са възможни такива. Преди обяд ще има и слънчеви часове. Температурите ще останат малко по-ниски от обичайните за периода - преобладаващите максимални ще са между 27 и 32 градуса.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).