Делян Добрев: Чуждите инвестиции в България са се увеличили с повече от 200%

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
15:37 / 11.10.2012
3799
В сравнение с първите 7 месеца на миналата година преките чуждестранни инвестиции у нас са се увеличили с повече от 200 %. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при откриването на нова реверсивна двушахтова варова пещ на завода на частна фирма в Сливница. По думите на министър Добрев през миналата година чуждите инвестиции са били в размер на 350 млн. евро, а тази - 850 млн. евро. Този факт според министъра е доказателство за съживяване на икономическата активност в страната.

Същата инсталация в Германия е построена за 12 месеца и още толкова време е било необходимо, за да бъде настроена за работа. В България целият процес е завършен само за 12 месеца. 

По думите на министър Добрев инвестицията е изключително важна и заради двукратното увеличаване на производствения капацитет на предприятието и намаляването наполовина на енергоемкостта на производството. Новата варова пещ е доказателство, че в България се случват инвестиции дори и в период на възстановяване след икономическата криза, каза още икономическият министър. 


Виж коментарите (16)
Още новини от Национални новини:
Откриха издирваното дете
Дебора: От време на време плача, винаги ще ме е страх
Кръстю Лафазанов с емоционална изповед за покойната си съпруга
Собственик на 20-годишен автомобил няма да може да го продаде у н...
76 години по-късно: Тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат по...
Децата без задължителните ваксини няма да могат да ходят на учили...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).