Цветан Цветанов: Призовавам разследващите внимателно да прочетат делото "Октопод"  

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:23 / 17.08.2023
2309
Мотивът за убийството на Алексей Петров трябва да търсим по-скоро в неговото минало, а разследващите трябва много внимателно да прочетат цялото дело "Октопод", коментира пред Dir.bg бившият силов вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Според него редица политици дължат отговори за близката си комуникация и зависимости със застреляния и назначенията му в сектор "Сигурност". Цветанов изреди както Надежда Нейнски и Георги Първанов, така и Бойко Борисов, бащата на Кирил Петков, бившия главен прокурор Никола Филчев и бившия вътрешен министър Емануил Йорданов, който по времето на кабинета на СДС назначава на щат в НСС Петров по предложение на Атанас Атанасов, тогава начело на службата.

Цветанов е категоричен, че показното убийство показва едно - че отсъства ефективна борба с организираната престъпност, а управляващите искат да скрият това зад реформи в службите. Според него това, че управляващите посягат към изземване на президентските правомощия при назначенията в службите по конюнктурни причини, вреди на националния интерес.

В днешната чужда преса България е с показното убийство и с шпионския скандал, което означава, че страната ни се отдалечава от Шенген, предрича Цветанов. Авторитетът ни отсъства и защото през последните няколко години не сме част от нито една сериозна международна операция срещу оперативно интересни групи на наша територия, категоричен е лидерът на "Републиканци за България".

Виж коментарите (0)

Още по темата (108):
29.04.2024 Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
23.02.2024 Компанията CYBER ONE най-вероятно е обект на акцията в сградата на "Лев
Инс"
23.02.2024 "Лев Инс" с официална позиция за спецакцията
23.02.2024 Спецакция в застрахователната компания "Лев Инс"
15.02.2024 Братът на Алексей Петров: Ако видя поръчителя на убийството му, ще го питам заради власт или пари отне брат ми
31.12.2023 След убийството на Алексей Петров са задържани 4 човека
Още новини от Национални новини:
Социолог: Затъваме, хора. България си отива пред очите ни
Къде в България се намира "манастирът с дяволите"?
13-годишен ученик е обявен за общодържавно издирване
Важна информация, ако ще сключвате сделка за имот
Министър Гвоздейков за закъснението на влаковете: В понеделник си...
Търговци прехвърлят гръцка ягода в български щайги


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).