Бум в наемането на кемпери и каравани заради коронавируса по Южното Черноморие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:03 / 26.07.2020
9355
Бум в наемането на кемпери и каравани през лятото. Докато големите хотелски комплекси имат сериозни трудности при запълване на базата си, това лято къмпингите отчитат изключителен интерес при наемането на каравани и бунгала. Къмпингуващи разказват, че отсядайки в къмпинг не само се чувстват по-сигурни и защитени в условията на пандемия от COVID-19, но и са в непосредствен досег с плажа и природата.

Наемането на каравана е добрият вариант за ваканция без съседи и на метри от водата. Зорница Димитрова от Стара Загора почива на каравана заедно със семейството си, разказва Нова тв.

"Преди 3 години хората, на които сме кумове, ни подариха отсядане на каравана. Оттогава се влюбихме в къмпингуването. Ако човек не усети какво е природата да е близо до теб, няма как да разбере, какво е това да къмпингуваш", разказва тя.

Наели са караваната за близо седмица. Заради пандемията тази година са решили да спазват социална дистанция. "220 лева е тук, на първа линия. Караваните са абсолютно оборудвани, има абсолютно всичко. Дори и красивите плажове в Гърция и хотелите не могат да ти предоставят това усещане, което е тук", казва още Зорница.

Според работещи в бранша по отдаването на каравани и кемпери под наем цените да услугата варират от 150 до 250 лева за денонощие, като обикновено се плаща депозит в размер на около 1 000 лева, който при връщане на караваната в добро състояние се възстановява.

Тази година къмпингите са притегателни и за желаещите да почиват в бунгала. Освен бюджетните къмпинги, това лято по Южното Черноморие особено предпочитани са модерните бунгала, които съчетават лукс и близост до природата.

"При по-дълги престои предлагаме отстъпка за нашите гости между 7 и 10%, като цената на вечер започва  от 180 лева за цяло семейство", казва Елена Пинелова, която е управител къмпинг "Градина".

Виж коментарите (1)

Още по темата (463):
25.08.2021 Германец от морето: На българите не им е лесно, но мъжки стискат зъби, не се оплакват и продължават напред
18.08.2021 Протести блокират важни бургаски пътни отсечки
04.08.2021 Спасиха Старосел!
13.07.2021 Всичко за летния грип и какво да правим, ако сме на почивка
12.07.2021 Цяла седмица жега
10.07.2021 Засилени проверки по морето
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).