Българският Банкси предсказал ареста на Борисов и отслабването на Пеевски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:50 / 23.03.2022
4183
Графити изобразяват знакови политически лидери и хора от високите етажи на властта. Подписва се под псевдонима EmircA. Всички са чували за него, но никой не знае кой реално е той. Или пък тя, разказва Bulgaria ON AIR.

Първият графит на EmircA се появява преди около 2 години в София. Оттогава целият град говори за творбите му, които са безпардонни и до болка откровени. Може би точно за това голяма част от тях са заличени. Но народната памет ги пази, защото са толкова силни, че оставят отпечатък.

Пазят ги и архивите на фотографа Иван Шишиев. Той е и един от малцината, успели да осъществят контакт с мистериозния графити майстор.

"Единственият ни досег е по Instagram и с него се разбираме. Той ми показва всъщност къде ще бъде следващият му графит и по какъв начин ще изглежда той. Дава ми напътствия и аз отивам да го снимам", сподели Иван Шишиев.

Графитите на EmircA имат способността да изпреварват събитията и да предсказват критични моменти. През ноември 2021 г. уличният творец нарисува Бойко Борисов зад решетките. Няколко месеца по-късно картината се превърна в реалност и разследващи отведоха бившия премиер от дома му в Националната полиция, където беше задържан за 24 часа.

EmircA предсказа и отслабването на Делян Пеевски.

"До голяма степен наистина предсказа, че той е отслабнал, защото буквално една седмица по-късно Пеевски се появи изключително отслабнал, точно както Emirca го е нарисувал. Колкото и да е невероятно - графитите му се появяват случайно и същевременно предсказват събитията", допълни Шишиев.

Градските легенди говорят, че EmircA е мъж. Той има и специална тактика, за да не бъде засечен от полицаи - рисува по един графит на денонощие. Прави впечатление, че повечето от градските му шедьоври са в китния квартал "Лозенец".

Виж коментарите (0)

Още по темата (191):
12.12.2023 Прекратиха разследването, по което задържаха Борисов и Горанов
21.03.2023 Държавният департамент смята ареста на Борисов за незаконен, зове за действия срещу "Възраждане"
31.12.2022 Съдът реши окончателно: Арестът на Горанов на 17 март е незаконен
16.11.2022 Севделина Арнаудова иска да съди "Продължаваме промяната"
01.11.2022 Обрат: Арестът на пиарката на Борисов е незаконен
18.10.2022 Арестът на Севделина Арнаудова е законен
Още новини от Национални новини:
Неприятно за пациентите: Плащането на зъбни протези от Здравната ...
Изнудват бивш министър с порно
Нова мода завладя пазара на имотите
42-годишен баща се бори с коварно заболяване, има нужда от нашата...
В сезона на ухапванията, такса "вадене на кърлеж" ядоса майка
Първи подробности за тежката катастрофа край "Маказа", има много ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).