Българските огнеборци се завърнаха от Северна Македония

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:11 / 11.08.2021
1692
25 български огнеборци се завърнаха от Северна Македония, където участваха в потушаването на големия горски пожар в района на градовете Делчево и Пехчево.

В Северна Македония родните огнеборци се изправят пред огромно предизвикателство, защото са на непознат терен срещу изключително непредвидим върхов пожар.

"Беше много голям планински район. Огънят стигаше до селата. Обстановката беше тежка", каза за Нова Борис Станчев.

"За първи път в кариерата ми виждам подобен пожар. По време на нашата мисия най-голямата опасност беше за село Будинарци", заяви инспектор Сотир Лазаров.

Родните огнеборци заедно с колегите си от Северна Македония и Австрия успяват да спасят селото. "Видяхме и признателността на местните жители. Посрещаха екипите с баница. Тяхната благодарност беше невероятна", каза още Лазаров.

"Най-тежкия момент беше в понеделник вечер при пристигането, защото трябваше да се реагира много бързо в непозната обстановка, но се справихме прекрасно", коментира главен инспектор Юлиан Йорданов.

"Освен че се притекохте на помощ на нашите братя от другата страна и на близки и роднини, изпълнихте основната задача, поставена от мен - този пожар да не дойде в България. Благодаря на ръководителите, че не допуснахте някой от нас да пострада. Бъдете добър пример, колеги", заяви Николай Николов.

Общо 50 са българските огнеборци, които участваха в погасяването на пожара в Северна Македония. Стихията достигна на около 4 километра от границата с България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).