Български пилот ще приземи най-големия пътнически самолет в света на родна земя

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:47 / 18.09.2016
13398
Българският пилот Марио Бакалов ще приземи най-големия пътнически самолет в света "Еърбъс А380" на българска земя на 16 октомври, разказа bTV. Машината е висока 24 м и дълга 80 м. Тя е на два етажа, вътре могат да пътуват над 500 пътници и екипаж, а теглото й надвишава 240 тона. Подобен самолет никога не е казал на българска земя, но на 16 октомври това ще се случи.

Първият полет на Марио Бакалов е едва на три години. Казва, че никога не е мечтал да стане пилот, а винаги го е знаел. Роден е в Германия и там завършва образованието си, след което кандидатства за пилот.

"На 17 години направих първия си полет без инструктор. Това се помни цял живот от пилота - неговия първи летателен час сам", споделя Бакалов.

Обучението му за пилот минава и на 23 години Бакалов получава лиценза си за пилотиране на "Еърбъс 320". Той казва, че е готов да приземи най-големия самолет в София.

"Винаги съм си представял, от както този самолет се произвежда, че някой ден ще мога да кацна в София, в моята родина. И този ден действително ще дойде много, много скоро", допълва той.

Бакалов казва, че за работата на пилот се изискват разнообразни качества и знания. "Трябва да разбираш от аеродинамика, навигация, да владееш добър английски, но все по-важни стават и социалните компетенции", допълва той.

Често на борда на "Еърбъс А380" Бакалов лети със световно-известни личности. Негови пътници са били германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Европейската централна банка Марио Драги.

"Аз съм щастливец, че съм сбъднал големите си мечти, някои даже по-бързо отколкото съм планувал и мисля, че сега чувствам, че е време да върна нещо на авиационния свят и на хората около мен", споделя пилотът.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Дебора за скандалния си арест: Даже не мога да повярвам, че съм б...
Инвеститор към братя Пулеви, след като събориха част от спортния ...
Вътрешният министър говори от Приморско за купуването на гласове
Разследват убийство на пастир с боеприпас
Брокер: Човек винаги ще е на печалба, ако плаща 10 години един на...
Напълно възможно е след 9 юни да видим Слави Трифонов в парламент...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).