България е в клинична демографска смърт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
09:17 / 07.05.2017
9670
Страната ни е на първо място по смъртност в света, преди Лесото, Афганистан, Сирия, както и на последно място по раждаемост. Всяка година от страната ни емигрират 30 хиляди души, според официални данни на Националния статистически институт. България е в клинична демографска смърт, заключват от Демографския институт към Българската академия на науките и изкуствата.

В България през 2016 г. са се родили близо 65 хиляди деца и са починали около 107 хиляди души. Разликата е отрицателна и е около 50 хил. души. Това каза директорът на Демографския институт към Българската академия на науките и изкуствата академик Петър Иванов.

От 2007 г. насам българите са малцинство в групата на новородените в България. След 8 години тези деца ще са пълнолетни и ще имат активни и пасивни избирателни права -те ще бъдат бъдещето на страната ни. По този начин се подменя етническия състав на населението в България. Процесът се забързва и от така наречения бежански проблем, каза още академик Иванов.

Източник: БНР


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).