Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:53 / 28.06.2014
4936
"БСП, ДПС, Атака излизат и казват - ние се провалихме - елате спасете държавата. Искам да чуя ние доведохме до крах България, елате и я спасете". Това заяви пред Би Ти Ви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос дали е склонен да приеме евентуално предложение за служебен премиер.

Експремиерът се включи по телефона в сутрешното предаване на телевизията по време на интервю на Цецка Цачева, като водещата уточни, че е поискал да коментира.

Борисов настояваше няколко пъти управляващите досега партии да изрекат "ние се провалихме". В петък след консултациите при президента за дата за предсрочни парламентарни избори, лидерът на ГЕРБ бе заявил, че може да е и служебен, и редовен премиер.

Според него опашки пред банките нямало да има, ако има незабавни оставки.

От вчера лидерът на ГЕРБ настоява министър-председателят Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов да напуснат постовете си веднага.

"Няма как да говоря за сигурност - с премиер Орешарски и това недоразумение Чобанов. Ако искат в понеделник да няма опашки, трябва днес да са се махнали от кабинетите си, на тяхно място партиите да сложат който си искат. Понеделник банките трябва да отворят врати с нов финансов министър и премиер", посочи още лидерът на ГЕРБ.

Борисов обясни, че след вчерашните консултации било премълчано, че той се е съгласил с датата на ДПС за предсрочни избори при условие за оставки на Орешарски и Чобанов. Според него най-разумната дата за избори е 14 септември.

"Разумната дата беше 14 септември. ДПС казаха или 5 или 12 октомври. БСП искаха или юли или 12 октомври. Казах, че приемам датата на ДПС, за да успокоим хората, че си отивате", поясни Борисов.

По повод изказване на Цветан Цветанов, че "ДПС трябва да са в опозиция и да почиват дълго време" и ГЕРБ ще се придържа към по-късните три дати за вот, определени на КСНС, Борисов заяви, че заместникът му в партията "говори в лично качество".

"Когато се казва кой какво трябва да прави, говоря аз. Категорично не, няма да върна Цветанов като министър. Той има място в партията, справя се перфектно с организационната работа, но дотук", подчерта още политикът.


Виж коментарите (2)

Още по темата (543):
14.06.2014 Вувузели на годишнината от протестите срещу Орешарски в Пловдив
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Пловдив излиза на протест прещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
06.06.2014 Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу неадекватното ни правителство
29.05.2014 Осман Октай: Има договорка за назначаването на Делян Пеевски за министър
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).