Бойко Борисов: Претенциите на Румъния са абсурдни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
13:01 / 23.03.2012
5907
Абсурдно е в 21 век да се говори за териториални претенции на държави-членки в Европейския съюз, обяви в Народното събрание премиерът Бойко Борисов. Въпросът към него по време на парламентарния контрол бе отправен от лидера на "Атака" Волен Сидеров във връзка със споровете с Румъния за зона в Черно море.

"Ако г-н Сидеров внесе декларация по темата в Народното събрание, парламентарната група на ГЕРБ следва да я подкрепи", допълни министър-председателят.

Той отговори на лидера на "Атака" и защо е поздравил на турски по време на съвместното правителствено заседание в Анкара по-рано тази седмица. При пристигането си Борисов се обърна към почетната рота с думите "Мархаба аскер".

"При подобни прояви е практика да се поздравява на родния език, стига да можеш да го кажеш. Този разширен формат на съвместни правителствени заседание бе въведен в страната по време на нашето управление. Вече проведохме такива с Гърция, Румъния и Израел, подготвяме и втори етап за тази година. Франция и Германия също имаха съвместно заседание, което позволява без излишни разходи за визити на министри да се обсъдят важни въпроси", обясни премиерът.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (11)

Още по темата (1):
22.03.2012 Плевнелиев: Казусът с Румъния ще бъде разрешен по европейски начин
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).