Бойко Борисов: Хаосът с гласуването е пълен, ние ошашавихме хората!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:44 / 11.11.2021
2104
"Хаосът е пълен, ние ошашавихме хората" - така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа в "Лице в лице" по bTV ситуацията с машините за гласуване след откриването на голям брой устройства извън лицензираните от ЦИК.

Според него голяма вина има вътрешният министър Бойко Рашков, който би трябвало да отговаря за защитата на изборния процес: "Трябваше Радев да му е взел оставката, да беше сложил някой честен човек, който да отиде да прибере всички машини, да сложи полиция, държавата да си ги купи да са сто процента нейни, там в единия склад стоят машините, до тях бялата пластика, картите, флашките - под брой, под опис", коментира лидерът на ГЕРБ.

"След днешните изявления на ЦИК и изненадата й, да продължим да говорим за това не е продуктивно. И малкото хора, които отиват да гласуват, ще се откажат. Хаосът е тотален, пълен отвсякъде - дори и тук, в машините, флашките, пластиките", допълни Борисов. "Може ли да си дадеш най-важното събитие за пет години - президентските избори и парламентарните избори, на външни експерти?", попита той.

По думите му, няма вариант ГЕРБ да не признаят резултатите от изборите, "защото това вече няма никакво значение".

"ГЕРБ не водят с никого предварителни разговори, но, ако вотът в неделя приключи без ясен победител, ще предложат компромисна кандидатура", обяви още той в "Лице в лице". "Ако са такива резултатите, аз ще сложа един съвсем различен кандидат за премиер. Абсолютно отдалечен от ГЕРБ... Както Анастас Герджиков - нито го подкрепяме за президент, но той е 100% независим от ГЕРБ. Такъв премиер ще предложа и ще му възложа да преговаря с другите партии, ще гледам да е такъв, че да може да преговаря с всички. Ще задържим една седмица мандата", обясни Борисов.

Той подчерта, че има предвид конкретен човек, но няма да обяви името му.

Според него прочитът на проучванията показва, че "и без Радев не може, но и без Борисов не може". По думите му отговорната позиция би била "поне за 6 месеца да оставим нашата омраза и да не пречим на хората", но това не е предложение за примирие.

"Радев наложи такава омраза, че вече не виждам как ще се оправим. Аз ви предупредих още преди година какво ще се случи", изтъкна Бойко Борисов. И продължи с атаките си към президента и служебнитет му кабинети: "ЕК понижи прогнозата си за България - това не е ли шамар за Кирил и Асен. Държавите излязоха от ковид кризата, а ние цяло лято с Кацаров... Вие видяхте ли Радев да се ваксинира, видяхте ли зеления му сертификат, попита още Борисов. Моделът на Радев доведе до това. Моделът Радев е три-четири пъти по-скъп ток".

Борисов коментира и скандала с поредната порция изтекли снимки от неговата спалня: "Един гнусен компромат се опитаха пак да пуснат. Наредили и заснели всичко, когато ме няма. После платили на някого да снима, докато спя. Но няма нито едно вързано със шкафчето и мен", заяви бившият премиер.

Запитан коя е авторката на кадрите, която в интервю оприличи на легендарната шпионка Мара Хари, Борисов отвърна:"Няма да доставя на воайора Радев това удоволствие".

Виж коментарите (1)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).