Благодарен пациент разчувства лекарите в УМБАЛ Бургас

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
08:38 / 20.04.2022
1472
"Сърцето ми бие, защото ви има. Благодаря". Емоционалното послание, поднесено върху торта, разчувства лекарите в Отделението по реанимация на УМБАЛ Бургас. Зад благополучния на пръв поглед завършек обаче се крие история, завършила и щастливо, но и тъжно. Но въпреки тъгата, пациентът намира сили да благодари на своите спасители за това, че днес е жив.

Пациентът е млад мъж, който попада в реанимацията след катастрофа. Шансовете му за живот са нищожни заради множеството травми, обединили усилията не само на реаниматори, но и на хирурзи, съдови хирурзи и ортопеди. Спасяването му е истинско предизвикателство и поставя пред изпитание професионализма на лекарите в отделението по реанимация. Възстановяването е бавно, изисква много усилия, знания и умения от страна на екипите, за да могат да кажат на семейството, че той вече е извън опасност.

Но има друг сериозен проблем - заради нараняванията единият крак може да бъде загубен. Ангажирани са множество консултанти, включително и специалисти от столицата, опитите да бъде спасен кракът са безбройни, но за съжаление се налага той да бъде ампутиран. Пациентът престоява в болницата повече от два месеца и през цялото това време всички, ангажирани с неговото лечение, му вдъхват вяра, сили и кураж, че той е млад и въпреки инцидента, трябва да намери сили и да продължи живота си.

Днес мъжът вече си е у дома, но му предстоят още манипулации, рехабилитация. В Отделението по реанимация са щастливи, че пациентът е изписан, но признават, че благодарността не е само към тях - това е пример за добра екипна работа на множество звена в УМБАЛ Бургас като се започне от Спешно приемно отделение, премине се през специалистите от образна диагностика и другите лаборатории и се стигне до консултантите в хирургия, съдова хирургия и ортопедия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).