ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Биков: Тези ли са великата промяна - Татяна Дончева, Жан Виденов, Янаки Стоилов и Бойко Рашков?
Автор: Георги Кирилов 13:35 / 22.05.2021Коментари (6)8661
©
"За съжаление ставаме свидетели на активно мероприятие, организирано на двама милиционери от 90-те години, които си подаваха топката. Единият като началник на Националното следствие в най-мутренските години, а другия като началник на Контраразузнаването в същите най-мутренски години". 

Това заяви Тома Биков от ГЕРБ на специална пресконференция, посветена на големия скандал с подслушванията на политици. 

По думите на Биков, Атанасов има дълга история с конспирациите, като започнем от нефелния доклад до Петър Стоянов, заради който той изгуби изборите. Сега той се опитва да подпомогне друг социалистически президент. 

"Една огромна част от хората, които симпатизират на тази партия, не симпатизират на полицейщината и конспиративната теория, на която Атанасов е жертва от дълги години. Преди всички избори Атанасов излиза и казва, че някой се подслушва, а след изборите тази тема се забравя", каза още той. 

"Убеден съм и , че сега тази тема с подслушването ще бъде забравена.

Служебното правителство сега е страна в кампанията по този начин, а не са само организатори. Министърът на МВР, участва в предизборната кампания, това  е недопустимо. Шокирани сме от факта, че министър председателят твърди, че има подслушване, защото той е чул от медиите. Публикациите в медиите са изявленията на Атанасов", продължи Биков. 

"Затова ние настояваме да получим съвсем конкретни резултати. Да бъдат разсекретени всички документи, в които става въпрос за подслушване на всички политици. Щом си направил първата крачка, трябва да направиш и втората. Трябва да покажеш документи, имена, да го предадеш на органите, които се грижат за тези неща", каза още Биков, 

"До тук чуваме само изявленията на двама милиционери от 97-а година. Сега и кръгът се стеснява, в началото беше МВР, сега само ДАНС и ДАТО. 

По думите на Биков това активно мероприятие има две цели  - да изкарало от батака Бойко Рашков, а втората - да дискредитират службите. Рашков иска да ползва службите за политически цели, каза Биков.

Целта е да се дискредитират службите и те да бъдат оглавени от хора, които няма да имат интерес да работят за българските интереси, защото  тези служби реагираха на чужди прониквания.

Той разкри още, че Бойко Рашков дори няма достъп до класифицирана информация, въпреки, че е вътрешен министър, което било тревожно. Стефан Янев обаче имал информация и затова било учудващо, че не разкрива истината, а говори с източник "една жена ми каза на пазара"."Румен Радев, Рашков и техният предизборен щаб искат да овладеят службите. Затова и шефовете на тези служби са си пуснали отпуска", каза още Биков. 

"За нас е важно да стане ясна истината. Има закон и за да бъде подслушван някой, трябва да има разрешение от съда. Ако няма, значи е незаконно.

Това трябва да стане ясно и ако има виновни, да си понесат отговорността. Ние нямаме достъп до тази информация и затова призоваваме служебният кабинет да разкрие пред цялото общество дали има, или няма подслушвани политици", каза Митов.

Той уточни, че е възможно някой политик да е попаднал в разговор с лице, което се разследва за престъпления, но това също трябва да бъде разкрито. 

"Задавам въпроси - някой звънял ли е в Дубай, в Белград? Така ли е попаднал в СРС? Ние не знаем, но явно Атанасов знае.

Преди всички избори казва, че има подслушвани, а после не излиза истина. От 20 години живеем в "Гномгейт", още от 2005 г. Оказа се и за Костинброд, че няма нищо вярно.

Като минете през всички скандали, ще видите, че не са довели до нищо. В момента на власт са те и имат достъп до цялата информация. Защо не разкрият истината? 

Властта е в Братството на почтените - Радев, Рашков, не трябва да дава интервюта. Трябва да покажат тази информацията за подслушванията на брифинг", каза още Биков. 

Как Атанасов се обажда на единия ден, на другия ден Рашков не е сигурен, но вечерта казва, че били подслушвани, а после се отказва, че било от МВР, а било в ДАНС... Кое е истина от всичко? Това е активно мероприятие. Сега Рашков си взаимодейства с Атанасов", разгневи се Биков. 

Имам чувството, че съм в 10-ти клас и се явявам на матура. Това ли е великата промяна - Атанасов от една страна, Рашков от друга, Татяна Дончева, Жан Виденов тръгва да прави партия, Янаки Стоилов, Бойко Рашков. Ми да направим Атанасов шеф на ДАНС и да се затвори този кръг. 

Митов на свой ред отбеляза, че служебният кабинет е запазил всичките мерки срещу пандемията на ГЕРБ. И понеже политическите аргументи са свършили, те са започнали с ченгеджийските. 

Защо и по какъв повод Янев ни обещава кръв? Това кръвта на политическите опоненти ли ще бъде? - запита още Митов.



Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Тоя взе да се дърпа като Пуяк.. Нема отърване мойто Момче! :D
Aнонимен
на 22.05.2021 г.
0
 
 
А бе може и да не са "великата промяна", но са по-нормални от вас!
0
 
 
Великата промяна в червена ,мухлясала премяна. А Славчо бастуна мълчи,като ПУ*ка. Той своето си свърши,сега лоста е у кРадев. Как ще си го набие есента ,бедна му е фантазията.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: