Бензиностанциите ни удрят в количеството на горивото, трошат ни колите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
18:50 / 22.10.2018
12600
Всяка трета от проверените бензиностанции у нас ни удря в количеството гориво, което сипваме в автомобилите. Това сочат данните на официалния контрол. Специален лабораторен тест на bTV  провери, какво е качеството на най-масовите горива у нас - бензина и дизела.

Проблемите с горивата вкарват най-често колите ни за ремонт, казва Веселин Димитров, който е собственик и управител на сервиз. "Когато беше по-студено имаше клиенти, които имаха проблем със замръзнало гориво, което означава, че в горивото явно има и вода", обясни той.

За разлики говорят и шофьорите: "Единственото, което мога да преценя е, когато съм карал в чужбина и в България, че разхода в чужбина е по-нисък"...

Заедно с официалния контрол проверихме в лабораторни условия, какво е качеството на най-масовите горива у нас - бензина и дизела. На произволен принцип влязохме в две столични бензиностанции. 

В измервателните уреди се оказва най-големият пробив.

"От 46 проверени обекта, всяка трета имаше проблем със средствата за измерване.  Удрят ни в количеството. Примерно зареждаш 20 литра на таблото, а са ни сипали 18", обясни в рубриката "Чети етикета" по bTV Иво Атанасов - зам.-директор на ДАМТН.

И още  - от началото на годината до сега са изтеглени над 1 милиона литра гориво, заради проблем с качеството. Такива случаи са хващани и в лабораторни условия.

Христина Шигулова - директор на лаборатория, обясни "Имаме и при дизела един фрапиращ случай със съдържание на вода. Дори с просто око се виждаха капките".

Специален лабораторен тест  провери, какво е качеството на най-масовите горива у нас - бензина и дизела.При взетите  проби обаче отклонения не бяха открити, показват официалните протоколи.

Виж коментарите (4)

Още по темата (730):
28.04.2024 Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
22.04.2024 Експерт с прогноза за цените на горивата до септември месец
18.04.2024 Ето как да намалим разхода на гориво с няколко трика
05.04.2024 Бензинът е по-скъп, дизелът - по-евтин
29.03.2024 Притеснителни новини за цените на горивата в България
11.03.2024 Цената на бензина скочи нагоре
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).