Барети тарашиха дома на невинен човек, изкараха го с белезници

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
10:44 / 28.04.2015
8730
Акция като на кино по залавянето на "опасен кибер престъпник" се вихри в ранните часове на 21 април.

В апартамента на Мартин Христов нахлуват с гръм и трясък барети и френски спецагенти. Човекът е нарочен, че е свързан с престъпна група по източване на кредитни карти чрез скиминг устройства.

Мартин е вкъщи в кв. "Света Троица" със семейството си по време на акцията. Детето му е в съседната стая. Агентите обръщат дома наопаки, търсейки "доказателства" за вината на "престъпника". След това го изкарват на улицата с викове. 

"Стана страшен цирк. Събраха се хора от квартала. Мен тук всички ме познават. С включен буркан ме прекараха през цяла София. Пет часа ме държаха и ми казаха, че имаме два месеца да се изнеса от този апартамент", разказва пред Нова телевизия шашнатият софиянец.

Оказва се, че от неговия IP адрес веднъж е комуникирано с престъпниците. Мартин обаче няма никаква вина. Компютърен специалист коментира, че ако рутерът не е добре защитен от съседния апартамент и улицата, може да се влезе в неговия интернет. 

"В крайна сметка излиза така, че сякаш ти си комуникирал с този адрес", коментира експертът.

"За мен това е пълен абсурд. И ако това е начинът европейските служби да си търсят престъпниците... Аз се чувствам сякаш в момента сме 74-та година и някакви милиционери идват и си правят каквото искат", коментира ядосано Мартин.


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки
Учител: Абитуриентите, които така щедро плюете днес, са продукт н...
Играчи на пазара на недвижими имоти "превъртат" кеш в България - ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).