Автомобилен шеф: Кравари, чистачи и пазачи ни обучават за шофьори!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:22 / 01.03.2017
5413
Кравари, чистачи и пазачи масово ни обучават за шофьори в свободните часове от ежедневните си задължения. Това разкри председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите Красимир Георгиев, цитиран от в. "Телеграф". В България има към 800 школи за кандидат-водачи. Над 200 от тях са в София. Към 5000 са инструкторите, които работят в тях. 

"2/3 от обучаващите са охранители, животновъди или чистачи, които в почивката си, когато не са на основната си работа, дават по някой час кормуване", категоричен е Красимир Георгиев.

Той и още към 1600 негови колеги са с право да преподават управление на моторно превозно средство от над 20 години. Получили са го срещу завършено средно образование "Двигатели с вътрешно горене", 2 години стаж зад волана на товарен автомобил, изпит по управление на лека кола и познания, свързани с политика и българския език.

В момента всеки притежател на диплома за висше образование и книжка за категория B може да стане инструктор на кандидат-шофьори. Най-фрапиращият случай в последните седмици за преподавател на кандидат-шофьори е за млад мъж, взел диплома за инструктор, след като завършил Богословския университет.

"Явно има нужда от такива, за да може при катастрофа със смъртен случай, да има кой да опее починалия, с ирония разсъждава шефът на Асоциацията за квалификация на автомобилистите.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш
Лена Бориславова отива на съд за клевета
Бременните ще се ваксинират безплатно срещу коклюш
Колко време трябва да си работил във фирмата, за да получиш досто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).