Асистентът на проф. Чирков през сълзи: Издъхна в ръцете ми, не съм мигнал цяла нощ!

Автор: Пламена Николова
Коментари (30)
11:13 / 24.11.2020
23649
Асестинтът на проф. Чирков, Лъчезар сподели през сълзи за Plovdiv24.bg, че професорът е издъхнал през нощта в ръцете му и цяла нощ той не е мигнал.

Той категорично отрече професорът да се е влошил вследствие на заразяване с коронавирус. 

"Не е имал никакъв коронавирус, тества се непосредствено преди пристигането си във Варна", лаконично коментира Лъчезар, който обясни, че в момента в хотела, където е бил настанен професорът, има полиция и тече оглед. 

Проф. Александър Чирков бе сред световните светила в кардиологията, но винаги отзивчиво отговаряше на въпросите на Varna24.bg и бе сред обичаните ни и интересни събеседници - достолепен, мъдър, човечен и всеотдаен. Общуването с него беше чест и привилегия, истинско удоволствие. 

Въпреки напредналата си възраст проф. Чирков не спираше да работи и мечтае за изграждането на Черноморската кардио клиника във Варна

При честите си посещения във Варна даваше добри съвети на варнеци да наблегнат на рибата и движението, коментираше, че само сексът и усмивката ще ни спасят в жегите

В един свой коментар проф. Чирков заявява, че пациентът не трябва да чака като животно, а винаги трябва да получава нужното внимание и грижи.

В интервю за медията ни проф. Чирков не веднъж е споделял, че Варна е любимият му град, че вижда сериозен напредък в морската столица, но не спести и критиката към това, което още може и трябва да се направи. 

Екипът на Plovdiv24.bg изразява искрени съболезнования на близките и роднините на професора.  


Виж коментарите (30)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).