Антон Койчев: За пореден път посланик Митрофанова се държи като агент-провокатор на Кремълския режим

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:59 / 26.04.2022
1858
Политически отзвук след публикацията в социалните мрежи на руското посолство, която определя Столичния общински съвет и Столичната община като “последователи на фашистки помагачи".

Причината е повторното преименуване на алеята пред дипломатическата мисия на "Героите на Украйна" и решението украинското знаме да виси пред сградата на общината в София до края на войната. 

“За пореден път посланик Митрофанова се държи не като висотата на своя дипломатически пост, а като агент-провокатор на Кремълския режим. Ние живеем в европейска, демократична държава и имаме право да си кръщаваме улици и публични пространства така, както си решат общинските съветници заедно с гражданите. България отдавна не е кандидат за 16-та република на Съветския съюз и отдавна не се управлява от БКП", заяви председателят на ГЕРБ-СДС в СОС д-р Антон Койчев.

“Това е силно казано улица - това е кучешка тоалетна, което се кръсти на “Героите на Украйна", без да е ясно кои са тия герои. И реакцията на Руското посолство е съвсем естествена, а още повече тук не става въпрос за кръщаване на улица, а за една явна провокация", опонира общинският съветник от БСП Иван Виделов и допълни: “На никой не стана ясно с какво Борис Немцов е допринесъл за София, за гражданите, че да бъде наименувано на него едно отново неясно пространство. По тази причина ние ще обжалваме това решение в съда".

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Важни съвети при гръмотевични бури
ТИР катастрофира на магистрала "Тракия"
Бащата на блъснатото момиче: 15-минути е стояла под колата, докат...
Зов за помощ: Кампания събира средства за малката Нати, за да жив...
Организация иска спешни мерки в детското здравеопазване
Ето какво ви чака през май според датата ви на раждане


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).