Ангелов: Насилствено искат да наложат еднополовите бракове в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:02 / 07.02.2021
2929
"Не виждам защо трябва да се променя българското законодателство за неща, които някой насилствено иска да наложи в България – тоест да има еднополови бракове, някой да променя законодателството. Конституцията е ясна – кой е майката и кой е бащата и няма защо да я променяме". Така коментира в студиото на "Неделята на NOVA" депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов казусът с отказа на съда в Пазарджик да впише жена като баща на детето й в акта за раждане.

По думите му семейството се състои от мъж и жена и не може да има семейство от двама души от един пол и това не подлежи нито на морал, нито на закон.

"На остров Тимбукту може да решат да се женят за козички, но това не означава, че в България трябва да им разрешим да направят същото", заяви той.

"Може би във ВМРО фантазиите за остров Тимбукту и козичките са нещо реално, но в релания живот - това са смехории", посочи от своя страна първият обявил се за гей политик у нас – Виктор Лилов и допълни:

"В 16 държави в ЕС са признати еднополовите бракове. Това са най-развитите и най-богатите държави в света. Те направиха това, защото човешките права са равни за всички".

По думите му има законов начин подобни казуси да бъдат избегнати  в бъдеще.  "Има много държави, които вече са признали равнопоставеността, включително брачното равенство. Тези казуси ще се увеличават, тъй като български граждани сключват брак с чуждестранни граждани в страни, в които това е позволено. Това може да се уреди, като се признае фактическото съжителство. Това ще помогне и на хомосексуалните двойки, но и на много хетеросексуални двойки".

"Фактическото съжителство е признато в българското законодателство. Когато г-н Лилов не е чел българските закони – по-добре да не се изказва. Утре трима или петима може да решат да живеят заедно и да се обявят за семейство", контрира от своя страна депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).