Адвокатът на Цветан Василев: Той живее скромно с помощи на свои сръбски приятели

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
11:38 / 30.11.2014
5037
Цветан Василев живее в Сърбия скромно с помощи от свои сръбски приятели. БНБ е допуснала над 40 нарушения спрямо КТБ. Това заяви пред Нова телевизия адвокат Менко Менков, който представлява мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев.

"Квесторите са незаконосъобразно назначени, нямат 5 години стаж в бранша, някои действия на УС на Централната банка са доста съмнителни, но това трябва да бъде установено от прокуратурата", допълни адвокатът.

Той съобщи, че в екипа по делото работят над 20 специалисти, включително и юристи и преподаватели. Менков смята, че квесторите са похарчили над 2.5 милиона лева пари на банката за докладите на одиторите, но те не се ползват, те нямат никаква правна стойност и следователно това са напразно похарчени средства.

Адвокатът каза още, че квесторите при спряно дело за несъстоятелност подават молба да харчат още пари на банката, но не са получили съгласие, защото не са посочили каква сума искат и за колко време ще я харчат.

"Какво се е случило през четирите месеца в банката от затварянето й до издаване на решението на БНБ за фалит. Към 30 юни показателите на КТБ са много различни от показаните в одитните доклади резултати", коментира защитникът на "Бромак".

"Многократно съм се виждал с Цветан Василев. Той сега дори да иска не може да се върне в България, защото чака решение на властите в Сърбия", каза адвокатът. Според него Василев не е обвинил директно някой за случващото се с КТБ, но за хората е ясно кой е провокирал този процес.


Виж коментарите (24)

Още по темата (201):
30.01.2024 Цветан Василев вече е с европейска заповед за арест
22.01.2024 Издават европейска заповед за ареста на Цветан Василев
05.07.2023 Кольо Парамов за КТБ: Нито един процес по закона "Рико" не се е отървал без много сериозно наказание, нашите подсъдими няма да бъдат пожалени
24.04.2023 Сигналът на Цветан Василев срещу Иван Гешев е внесен в СГП
20.04.2023 Сийка Милева: Издадена е нова Европейска заповед за арест на Цветан Василев
22.03.2023 Кольо Парамов: Ако бяхме разкрили виновниците за КТБ, щеше да има уникален дисциплиниращ ефект
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).