АПИ за инцидента на "Хемус": Никой не е целял това

Автор: Васил Динев
Коментари (11)
08:19 / 06.02.2017
6609
Тунелът "Ечемишка" ще бъде отворен, когато бъде осигурено безопасното преминаване на хората, старият път се поддържа в проходимо състояние. Дотогава водачите на леки автомобили може да използват стария път. 

Товарните автомобили са пренасочени през Искърското дефиле и през АМ "Тракия" и през проходите може да се насочат към Северна България. Това заяви директорът на дирекция "Поддържане" в Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Георги Златев пред БНТ. 

Формирана е комисия, която да провери металната конструкция. Няма период за ремонт на тунелите, тук се правят огледи и когато констатираме нужда от ремонт. През септември беше направена профилактика, тогава нямаше индикации за проблеми. 

По думите му никой не е целял да се стигне до такъв тежък инцидент. "Това са метални конструкции на над 30 години, имаме значителна корозия, точно затова разчитаме на експерти", заяви в заключение инж. Златев.

Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).