6 романтични кътчета в Испания за Свети Валентин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:39 / 13.02.2017
3455
Наближава празникът на влюбените и вместо да харчите неразумни суми за подаръци, организирайте "свети валентинско" пътешествие до някое красиво място. Несъмнено, бягството от рутината, смяната на обстановката и емоциите, които ще изпитате ще направят празника наистина специален и запомнящ се.

Къде да отидем? 

Не искаме място наблъскано с туристи, а закътано райско кътче, където същвременно да поглезим сетивата с вкусна местна храна, божествено вино и спиращи дъха гледки, но освен това да се вместим в по-скромен бюджет. 

Може би си мислите Италия или Франция? 

Не, Испания - страната на тореадорите, Баските, вкусната храна и темпераментните танци - крие страхотни места, които ще Ви очароват и ще Ви накарат да се върнете отново.

За скептично настроените, които асоциират Испания само като страна, с която България поддържа стабилни икономически отношения и в която много нашенци търсят работа и късмета си, а почти всички фирми за транспорт и логистика предлагат групажен транспорт до Испания, това е така, защото страната на каталунците наистина има какво да предложи! 

Освен работа и препитание, Испания предлага и много удоволствия. А най-хубавото е, че самолетните билети са много евтини. Ако организирате своя Свети Валентин няколко месеца по- рано, може да се окаже, че няколко дни престой в Испания ще Ви струват колкото пищна вечеря в тузарски български ресторант, заедно с подаръците, които няма да докоснат така сърцето, както преживяването, което ще Ви осигури Испания!

И така, на къде да се насочите? 
 
Ако си мислите за Майорка и Барселона, тях ги оставете за лятото. Сега таргет Ви са по-малки, по-евтини, но много романтични дестинации. 

Ето и нашите топ 6 предложения:

1. Ако обичате историята...

Картахена, Испания
Картахена, в провинция на Испания Мурсия е над 2000 години. Дом на финикийски, римски, византийски и мавритански останки, там се намира и втория по големина римски театър на Иберийския полуостров. Красиво и изпълнено с история място, встрани от утъпкания път и със средни максимални температури през февруари 17C, Картахена е много добър избор.

2. Ако обичате да гледате звездите...

Небето над Канарските острови
Избягвайте туристическите капани в южната част на Тенерифе (Канарски острови) и се отправете към връх Тейде, най-високия връх на Испания. Опитайте се да запазите една нощ в El Parador de las Cañadas del Teide хотел, за да получите най-добра гледка в близост до националния парк. Хотелът предлага невероятни услуги, а също така е и най- доброто място, от където да получим панорамен изглед на Канарските острови и осеяното със звезди небе на Канарите, удостоено със званието "Starlight" туристическа дестинация от ЮНЕСКО през 2013 година.

3. Ако обичате снега и сауната...

Формигал, област Арагон
Само на няколко километра от границата с Франция, Формигал, в испанския регион Арагон, е известен с едни от най-добрите писти в Испания. Пропуските за ползване на пистите са на достъпни цени, а в курорта имат няколко големи хотели със сауни, където да релаксирате с любимия човек в Деня на влюбените. 

4. Ако сте чревоугодници...

Сан Себастиан, Испания
Сан Себастиан, или Доностия като е познат в Баска, е известен със своите pintxos (малките хапки, които срещаме под името пинчове или тапас), така че това е идеално място за хора, които търсят кулинарно приключение. 

Ще се потопите в неподражаема атмосфера, ще опитате едни от най- добрите испански специалитети и ще видите едни от най-красивите градски плажове в света, а възхитителния стар град на Сан Себастиан ще ви накара да се върнете отново.

5. Ако не можете без сладко...

Жирона, китно местенце в Испания
Каталунският град Жирона е дом на едни от най-добрите в Испания gelati магазини (за сладолед/ джелатории), но също така предлага и шоколадови "мухи" като местен деликатес.

Този непокътнат средновековен скъпоценен камък е също един от най-красивите градове на Испания. Историческият стар град е романтичен лабиринт от тесни улички, а един от местните мостовете е построен от известния Густав Айфел.

6. Ако сте ценители на виното...

Ла- Риоха лозя
В испанската област Ла Риоха се намират не само някои от най-добрите "Vinos" в света, а зашеметяващите гори и простиращите се лозя ще направят романтичното преживяване и опияняващо. Откакто организирането на пътешествия не представлява трудност, максимата "Не е важно къде си, а с кого си" не е актуална! Пътувайте, обогатявайте се и споделяйте преживяванията си! Романтичен, специален и испански Свети Валентин на всички влюбени!


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).