450 милиона лева несъбрано ДДС до юни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:13 / 30.07.2013
2431
Предприети са всички възможни законови действия за повишаване на събираемостта на приходите, заяви зам.-министърът на финансите Людмила Петкова при обсъждането на актуализацията на Бюджет 2013 в Комисията по бюджет и финанси.

По данни на министерството несъбраното ДДС до юни месец възлиза на 450 млн. лв. Предприети са мерки за издаване на разрешения за неотложни плащания. Въведен е и фискалан контрол върху движението на стоки в страната.

Министърът на финансите Петър Чобанов заяви, че социалните мерки са нещо полезно и те вече се реализират.

Кръгът на лицата, които ще получават енергийни помощи, е разширен с около 60 000 души, отбеляза Чобанов.

"Не дефицитът е това, което ни притеснява. Притеснява ни фактът, че това с дефицитите е прокризисна политика и се доказа в последните години. Дефицит да бъде като самоцел - да не е 2%, а да е 1,2%, от нас не го очаквайте. Мисля, че сме далеч от Гърция", коментира председателят на Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев.

Приходите, заложени в Националната агенция по приходите (НАП), са изпълними, дори преизпълними. Проблемът е в Агенция "Митници".

Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш директор на приходната агенция Красимир Стефанов при обсъждането на актуализацията на бюджета в Комисията по бюджет и финанси.

Той отбеляза, че вече трети месец Агенция "Митници" няма ръководство.

Министерството на финансите трябва да вземе мерки за повишаване на събираемостта, заяви депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

Депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев попита как работи Агенция "Митници".

Политиката, която се прави в НАП в момента, е нищо и половина, коментира Кадиев. "Всяко предложение за увеличаване на разходната част с големи суми е неразумно и има риск за втора актуализация", отбеляза Кадиев.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Джигит лети по магистрала "Тракия" с над 220 км/ч
Скачат цените на жилищата
Работник от черешова градина: Бера и рева
Експерт: Ако спрете да пушите на 40 г., ще добавите 9 г. към живо...
Удрят ни мощни магнитни бури през юни, ето точните дати
Празник е днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).