23% от проверените асансьори в страната са спрени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:23 / 09.09.2014
2397
23% от проверените асансьори на територията на страната са спрени. Проверките започнаха в края на август, след падането на асансьор в жилищен блок. Тогава една жена загина, а друга бе тежко ранена. 213 са спрените оттогава до днес съоръжения. Причината е, че те не отговарят на изискванията за безопасност и изправност.

Държавната агенция за технически надзор е започнала работа по създаване на единен електронен регистър за ремонтите и проверките на асансьори. Ще се въведе и индивидуален, уникален печат за всеки инспектор, който проверява съоръженията. Мерките ще влязат в сила с постановление на МС.

Множество нарушения са установени при експертизата на асансьора убиец в столицата. Сред тях са липса на сертификат за качество на въжетата и несъществуваща документация за извършваните технически проверки.

Междувременно Мария Ваклинова, която пострада тежко при инцидента с падналия асансьор в София, е била изписана от болница "Св. Анна". При падането, тя получи множество фрактури. Предстоят й месеци рехабилитация.

Източник: btv


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Времето пак ни готви изненади
Не спира да люлее: БАН отново регистрира земетресение у нас
Борисов от Кърджали: Мисля, че всеки разбира колко е важно да има...
Важно: Променят датите на матурите догодина, ваканцията ще е с пе...
Мащабна акцията на полицията в Пловдив и други области заради изт...
Нови промени засягат сиренето и кашкавала


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).