БНТ направи гаф с историята на Локо

Автор: Стойчо Генов
Коментари (8)
09:59 / 04.08.2020
10133
Спортната редакция на БНТ направи сериозен гаф в стремежа си да опише спечелените купи на Локомотив Пловдив. В снощните централни новини телевизията пусна репортаж за триумфа на черно-белите в Разград, където те спечелиха Суперкупата на България, побеждавайки шампиона Лудогорец с 1:0.

Според телевизията-майка това е общо 5-а купа в историята на Локомотив Пловдив. Новинарите обаче са пропуснали първото отличие на клуба, което е от 1983 година. Тогава под ръководството на треньора Атанас Драмов Локо триумфира с купата на Съветската армия. Дълги години това беше вторият по значимост трофей в страната (след шампионската титла).

Победата в Разград пък прави Бруно Акрапович треньора с най-много купи в историята на черно-белите - 3 на брой. Босненският специалист изпревари легендата Едуард Ераносян, който вдигна с Локо шампионската купа и Суперкупата през 2004 година. В интерес на истината, Едо има и още един огромен успех с родния си клуб - бронзовите медали в първенството през 2005 година.


Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).