ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Политически
Общество
Локо стартира пролетта с много потенциал, малко опит и в търсене на лидер
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:21 / 02.03.2008Коментари (0)5190
© Plovdiv24.com
Локомотив днес започва срещите си от пролетния полусезон. „Смърфовете" приемат пред празните трибуни на „Лаута" софийския си съименник. Тежък двубой очаква „черно-белите" срещу амбициозния им гост, към когото съдиите със сигурност няма да са безпристратни.

Локомотив излиза от зимната пауза без лидера си. С черно-бялата фланелка се раздели емблемата на клуба през последните години Мартин Камбуров. Марто бе и основен голмайстор през есенния полусезон, въпреки че го започна ненавреме и непълноценно, бързо успя да влезе в час и да се превърне в лидер на отбора. Логично идва въпросът кой ще вкарва през пролетния полусезон. Основните надежди ще паднат над преотстъпения от ЦСКА Стойко Сакалиев, който ще се опита да се върне на пътя на головете си след многобройните пропуски през есента. Като партньор на Сакалиев се очертава Явор Въндев. Той успя да се разпише в предсезонната подготовка и като, че ли доминираше сред тараните на отбора. Ръст в израстването си показва и юношата Димитър Илиев. Той бе замразен от предишния наставник Иван Маринов, което до някъде спря развитието му. Ясен Петров упорито налагаше Илиев в състава по време на подготовката, като не рядко му връчваше и капитанската лента в опитите си да намери неоспоримия талант на Митко Илиев. Нападателят започна да му се отблагодарява подобрявайки играта си, но има още доста път да извърви, за да се превърне в първи избор като нападател. За негово съжаление обаче няма много време, тъй като вече премина годините, когато беше просто млад талант с голямо бъдеще и започна да навлиза в зряла футболна възраст. Новопривлеченият нападател Герасим Заков не блесна с нищо по време на подготовката и ще остане в сянката на гореизброените трима.

Халфовата линия е звеното, където Ясен Петров има най-голям избор, както от офанзивни, така и от дефанзивни халфове. Безспорният номер едно тук е бразилецът Даксон Да Силва. „Кариоката" има изключително много футболен талант в себе си и започва все по-често да го демонстрира. Голям минус за Даксон е, че той пропусна заключителната част от подготовката, заради контузия получена в контролата с Марица точно преди заминаването на лагера в Анталия. Все пак независимо от тези пропуски в подготовката, ако Даксон е здрав едва ли Ясен Петров ще си позволи да го остави на пейката. Друг млад халф Дани Кики също бе налаган като титуляр през есента. Благодарение на добрите си изяви Кики достигна до националния отбор. Футболист, който гори в срещата и е жаден за изява, все качества, които се нравят на публиката и затова Дани Кики е един от любимците й. Прекаленият флирт с топката, която той очевидно страшно много обича и не иска да се разделя с нея понякога дразни Ясен Петров, но това е отрицателно качество, което лесно може да бъде преодоляно от полузащитникът. Титулярното място на Дани Кики обаче започва да се разклаща след зимната подготовка. От една страна Кики имаше нещастето да е контузен по време на лагера в Анталия, а заместниците му се справиха доста добре срещу сериозни съперници. Вечната резерва Гюрсел Вели имаше възможност за изява и се възполва по най-добрия начин, като освен с добри изяви се отчете и с някокло попадения, превръщайки се в голмайстор в предсезонната подготовка. На поста ляв халф се подвизава и привлеченият точно преди лагера в Анталия Анатоли Тодоров. Бившият капитан на Родопа демонстрира самочуствтие в малкото минути, които прекара на терена и показа, че е футболист, на който може да се разчита по всяко време. Като офанзивен халф играе и друг новопривлечен, а именно бразилецът Евертон Джилио - Том. „Кариоката" също страдаше от контузия през по-голямата част от подготовката, но и малкото минути, които прекара в игра, бяха достатъчни за да убедят Ясен Петров, че трябва да настоява за привличането му. И няма как да е иначе. Том блесна с добра техника и изключителен поглед върху играта. Има още какво да се желае от играта на Том в дефанзивен план, но това е типичен недостатък за всеки млад бразилски футболист с малък опит в професионалният футбол. Водещото тук е многото футболен талант, който попаднал под ръководството на работохолик като Ясен Петров, може да изгради от Том добър футболист с бляскаво бъдеще, какъвто безспорно е Даксон.

Сред дефанзивните халфове също има беспорни лидери. Опитните Красимир Димитров и Даниел Моралес са лидери не само в дефанзивната халфова линия, но и в отбора като цяло. Футболисти, на предела на футболната си възраст, които благодарение на големия си опит и респект, които младите изпитват към тях ще трябва да заместят Мартин Камбуров като лидери на терена. Радващото за Ясен Петров е, че и тук има млади и добри алтернативи за Димитров и Моралес. Взривоопасният Румен Горанов, който благодарение на безкомпромисната си игра и бомбен удар, с който вкара гол на национала Петков почти от центъра насред „Герена", се превърна в един от любимците на публиката на „Лаута". Новопривлеченият Карим Израилов е изключително млад футболист, който обаче демонстрира много качества и изключително желание за изява и само от него и Ясен Петров зависи как ще се развие като футболист.

Противно на българските стандарти и реалности, най-доброто звено в Локомотив е именно защитата. Двойката централни защитници на „черно-белите" Иван Иванов и Йордан Милиев са може би най-преспективните футболисти на този пост в България. Неслучайно новият младежки национален селекционер ги извика в комплект и двамата. Именно двамата могат да се оказажат скритите лидери на Локомотив, тъй като от тяхната форма и представяне зависи до голяма степен представянето на „черно-белите". Милиев и Иванов имат своите заместници в лицето на Александър Бранеков и Мартин Сечков, но когато са здрави Ясен Петров определено ще разчита на тях. По време на зимната пауза Локомотив най-после си намери бекове. Особенно десният бек бе доста проблемен пост за наставника на „черно-белите" и новопривлеченият от Славия Георги Мечечиев пасна идеално именно там. С опита си и желанието за изява Мечечиев се превърна от доста подценяван в един от най-добрите трансфери на Локомотив през зимата. По левият бек Петър Кюмюрджиев ще засили конкуренцията на колебливия напоследък титуляр Ангел Йошев и на практика ще реши проблемите на Ясен Петров на този пост.

На вратата бъдещето на Локомотив също изглежда безоблачно. „Черно-белите" разполагат с опитния и стабилен Стоян Ставрев. Закупуването на Кирил Акалски от Марица окончателно решава проблемите на треньора на вратарите Васил Камбуров, на когото ще му се налага да попада в групата само в краен случай.



Още по темата: общо новини по темата: 149
28.02.2008 »
27.02.2008 »
26.02.2008 »
24.02.2008 »
22.02.2008 »
22.02.2008 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: